Het pad van Nicoleta

Nicoleta volgde het MyPath traject. Hierin werken het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs samen om logistiek talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen in de regio Limburg. Door mee te doen aan dit traject, kreeg zij de kans om haar mbo niveau 1 en niveau 2 diploma te halen. Lees meer over het verhaal van Nicoleta en welk pad zij volgde.

Leuk om kennis te maken!

Hi, leuk om digitaal kennis te maken, mijn naam is Nicoleta en ik kom oorspronkelijk uit Roemenië. Ik woon nu zes jaar in Nederland en ik werk al ruim drie jaar via Manpower bij Medtronic. Hier ben ik werkzaam als machine operator, picker en als VAS operator. Binnen Medtronic werk ik op de outbound afdeling en dat vind ik heel fijn. Omdat de outbound afdeling verschillende onderdelen heeft, is iedere dag anders! De ene dag werk ik op de ODP (On Demand Packaging) en de volgende dag werk ik op de koeling. Dat maakt het werk heel afwisselend.

Mijn kracht

Van nature ben ik een harde werker. Door mijn inzet en mijn werkhouding sta ik bovenaan de productielijn. Wanneer ik iets voor ogen heb om te bereiken, dan ga ik door tot ik mijn doel behaald heb. Ik ben echt wel een doorzetter wat dat betreft.

Door het MyPath traject kon ik mijn mbo 1 en 2 diploma halen

Toen ik naar Nederland verhuisde begon ik als schoonmaakster. Ik sprak de taal natuurlijk nog niet en in het begin was dit best lastig. Binnen twee jaar leerde ik Nederlands en nadat ik het beter beheerste, kwam ik via mijn tante in aanraking met Manpower.

Via Manpower heb ik het MyPath traject kunnen volgen, hiermee heb ik zelfs in de krant gestaan! Ik haalde mijn mbo 1 diploma. Ik begon met een stage van ongeveer twee maanden. Toen Manpower, de organisatie waar ik stage liep en de docent het gevoel hadden dat ik klaar was om door te stromen, zochten zij een geschikte plek waar mijn kwaliteiten goed tot zijn recht zouden komen. Ik had hierbij de keuze uit twee bedrijven. Uiteindelijk adviseerde Manpower mij om voor Medtronic te gaan omdat dit bedrijf beter bij mij zou passen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met mijn keuze! Voordat ik bij Medtronic startte, heb ik overigens ook nog een paar weken op kantoor gewerkt, wat echt helemaal niks voor mij was. Net als de inbound afdeling. De outbound afdeling was daarentegen direct de plek waar ik mij thuis voelde. Afgelopen december heb ik officieel mijn mbo niveau 2 diploma behaald en ik ben niet van plan om stil te blijven zitten. Ik heb namelijk ook al aangegeven dat ik mijn mbo niveau 3 diploma wil behalen.

Binnen Medtronic heb ik veel kunnen doen. Ik heb altijd heel veel inzet en wil getoond en dat wordt beloond. Als het nodig is of aan mij gevraagd wordt werk ik langer door, omdat ik er waardering voor terugkrijg.

Ik ben proactief en stel doelen

Ik heb altijd laten zien dat ik alles kan of bereid ben om het te leren. Door te vragen of je een interne training mag volgen, laat je zien dat je proactief bent. Daarnaast werk ik toe naar de doelen die ik voor mezelf stel.

Manpower kijkt naar jouw kwaliteiten en waar je goed tot je recht komt

Manpower heeft mij in zoveel opzichten geholpen. Ik kreeg de mogelijkheid om deze opleidingen te volgen en mij dus verder te ontwikkelen. Ook heb ik heel goed contact met Eline (consultant van Manpower, red.), wat ik als heel prettig ervaar. Ik kan iedereen dit traject aanraden omdat je vanuit Manpower goede begeleiding krijgt en er wordt daadwerkelijk met je meegedacht en gekeken waar jij met jouw kwaliteiten goed tot je recht komt. Er is ook altijd een helpende hand wanneer je om iets vraagt, dat is heel fijn.

Mijn droom

Ik ontvang binnenkort een vast contract, dat is al een droom die uitkomt! Verder wil ik een huis kopen samen met mijn vriend. Op werkgebied hoop ik natuurlijk straks mijn mbo 3 te behalen om op termijn een functie als teamleider of zone verantwoordelijke te krijgen. Ik voer al bepaalde taken uit die een zone verantwoordelijke doet, maar ik zou graag de functie willen. Ik heb laatst wel op deze functie gesolliciteerd, maar toen was het nog nét even te vroeg. Wanneer de volgende mogelijkheid zich voordoet, dan grijp ik deze kans wederom met beide handen aan.