Het pad van Murad

We nemen je mee in het pad van Murad. Hij werkt via Manpower bij Medtronic in Heerlen en volgt het MyPath traject. Het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs werken hierin samen om logistiek talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen in de regio Limburg. Door mee te doen aan dit traject kreeg hij de kans om zijn mbo-1 diploma te behalen. Ontdek het pad wat hij volgde en lees meer over zijn ervaringen.

Hoi, leuk om zo kennis met je te maken. De afgelopen tijd is er veel voor mij veranderd en dat wilde ik graag delen. Niet alleen heb ik een baan gevonden die goed bij mij aansluit, maar ook één waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen. Hoe gaaf is dat?! Helaas is dit niet voor iedereen het geval en dat is dan ook precies de reden waarom ik mijn ervaringen met jou deel. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

 

Iedereen noemt mij bij mijn achternaam

Mijn naam is Murad, officieel heet ik Yahia. Omdat de meeste mensen dit niet zo goed uit kunnen spreken, noemt iedereen mij bij mijn achternaam. Via Manpower ben ik werkzaam bij Medtronic als logistiek medewerker op de afdeling Inbound.

 

Mijn kracht

Ik weet niet zo goed wat ik hierop moet antwoorden. Meriam, consultant bij Manpower, vertelt: “Murad is altijd heel bescheiden over zijn eigen kunnen, mede door de taalbarrière. Maar hij doet er alles aan om zichzelf te ontwikkelen. Onlangs behaalde Murad zijn mbo-diploma. Alleen haalde hij voor taal een onvoldoende en daar was hij niet blij mee. Daarom gaat Murad dit onderdeel herkansen. Het laat zien hoe gedreven hij is: voor de organisatie 
is Murad echt een voorbeeld van hoe je met doorzettingsvermogen je doelen kunt behalen.”

 

Een praatje maken

Ik wil nog beter worden in de Nederlandse taal. Met iedereen die ik tegenkom op het terrein, knoop ik maar al te graag een gesprek aan. Ook val ik graag terug op Meriam die mij verder helpt als ik ergens niet uitkom.

 

Mijn talent in actie

Ik kan mij goed herinneren dat tijdens een bijeenkomst met diverse lokale instellingen en gemeentes ik spontaan mocht presenteren over mijn traject. Dit was voor mij niet niks. Er zaten ongeveer 55 mensen in de zaal die aandachtig naar mij luisterden. Na een seconde of vijf zette ik snel de knop voor mijzelf om en begon ik te spreken. In het begin was het een beetje gebrekkig, maar al snel wist ik mijzelf te herpakken. Achteraf was dit een belangrijke stap in mijn ontwikkelingsproces. Zo wist ik mijn angst om te zetten in energie en wist ik mijn publiek in de zaal te bereiken.

 

Zo heeft Manpower mij geholpen

Ik ben Manpower heel erg dankbaar voor alle tijd en energie die in mij gestoken wordt. Zo kan ik vanaf dag één bij Meriam terecht. Zij helpt mij onder meer met het oefenen van de Nederlandse taal en tegelijkertijd geeft zij mij ook een duwtje in de juiste richting om het programma te volgen, waardoor ik mijn mbo-diploma heb kunnen halen. Maar haar hulp gaat verder… Ik weet namelijk dat ik ook bij haar terecht kan wanneer ik met een persoonlijke kwestie zit of ergens eventjes niet lekker uitkom. Wetende dat die steun er ook is, helpt het mij om meer ontspannen verder te gaan. Of dit nu betrekking heeft op mijn ontwikkeling, mijn werk of leven thuis.

 

Het onderwijs blijft mijn stip aan de horizon

In Syrië was ik docent, door omstandigheden ben ik naar Nederland gevlucht. Het is dus mijn droom om ooit weer voor de klas te staan, maar op dit moment ben ik dankbaar voor de mogelijkheden die Manpower mij gaf bij Medtronic. Natuurlijk wil ik uiteindelijk weer les gaan geven en mijn kennis en ervaringen overdragen aan leerlingen. Op dit moment ben ik zelf nog niet ver genoeg in mijn leerproces, maar mede dankzij deze baan en de begeleiding, weet ik dat ik wel weer naar die kans toewerk. En dat is voor mij ook belangrijk.