Het pad van John

John was op zoek naar een nieuwe baan. Met de hulp van een carrière-expert kreeg hij via Manpower de kans om stage te lopen als medewerker fietsparkeren bij Gemeente Amsterdam. Deze kans heeft hij met beide handen gegrepen en daarvan heeft hij tot de dag van vandaag geen spijt. Inmiddels is hij geen stagiair meer maar heeft hij een baan gekregen in deze functie! Lees meer over het pad dat John bewandelde voordat hij aan zijn droombaan begon.

Ik ben John, ik ben 36 jaar en woon in Amsterdam. Momenteel werk ik voor Gemeente Amsterdam als medewerker fietsparkeren. In deze functie verwijder ik fietsen op basis van verwaarlozing en/of urenbeleid in de winkelstraten. Verder ben ik verantwoordelijk voor het verwijderen van ongebruikte fietsen in de andere stadsdelen van Amsterdam. Het werk is heel divers. Ik kom dagelijks terecht in verschillende situaties. Dat maakt het werk heel leuk.

Mijn kracht

Ik realiseer me steeds vaker dat ik heel sociaal ben. Ik heb bijvoorbeeld mensen, die heel agressief waren op straat, rustig kunnen krijgen. Dat is dan mooi dat je op deze manier weer iets over jezelf ontdekt. Ik heb het vaak gehoord van anderen: “je hebt een vlotte babbel”. Daar stond ik eigenlijk nooit echt bij stil. Sinds ik dit werk doe, merk ik dat dit echt mijn talent is. Je hebt contact met zoveel verschillende mensen. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je anderen moet benaderen en met ze moet communiceren.

Op zoek naar een nieuwe baan 

Hoe ik aan deze baan ben gekomen? Via een dagbesteding kwam ik in contact met een coach. Via haar heb ik een beroepen- en persoonlijkheidstest gedaan. Op basis van de uitkomsten van de testen, waren er een paar aanbiedingen voor een baan of stageplek die goed bij mij passen. De stageplek bij Gemeente Amsterdam die via Manpower werd aangeboden, was hier één van.

Hulp Manpower

Mijn contactpersoon bij Manpower, zorgde ervoor dat ik kon beginnen aan mijn stage. Ik begon aan deze stage om te kijken of deze functie wel echt wat voor mij was. Vier weken later wist ik het zeker: dit is dé functie voor mij! Vervolgens heb ik een MyPath programma gevolgd en ben ik daarna in dienst gegaan, nu ben ik anderhalf jaar verder.

Dit is de leukste baan die ik tot nu toe heb gehad. Als het aan mij ligt, blijf ik dit doen tot ik met pensioen ga! Naar mijn mening is dat een goed teken. Ik heb het bij Gemeente Amsterdam naar mijn zin en ben echt heel tevreden!

Mijn dromen

Op dit moment heb ik geen grote dromen. Ik ben gelukkig, heb een leuke baan, partner en huis. Dat is voor mij voldoende! Misschien wil ik in de toekomst meer leren over handhaving, maar dat zie ik tegen die tijd wel.