Het pad van Gerard

Actief luisteren en helder communiceren zijn competenties die Gerard zich eigen heeft gemaakt. Via Manpower kreeg Gerard de kans om bij ING in diverse rollen aan de slag te gaan. In deze rollen is er altijd sprake geweest van klantcontact en kwamen de eerder vermelde competenties goed van pas! Welk pad Gerard op werkgebied bewandelde, wat hij nu doet en wat zijn dromen zijn, lees je in dit verhaal.

Ik ben Gerard en ik ben 56 jaar. Ik heb een diverse achtergrond wat werkervaring betreft. In hoofdlijnen is hypotheken altijd mijn vak geweest en heb ik voornamelijk gewerkt als hypotheekadviseur. In 2013 werkte ik bij ING op de afdeling hypotheekdesk. In 2019 begon ik op de afdeling ING Zakelijk. Nu werk ik bij ING als senior hypotheekacceptant. In deze functie sta ik ondernemers bij die een hypotheekaanvraag hebben gedaan.

 

De inzet van mijn kracht en talent

Ik ben een mensenmens en mijn kracht zit ‘m in het snel hebben van een klik. Ik floreer bij klantcontact. Als terugkoppeling krijg ik vaak te horen dat ik in staat ben om te verwoorden wat mensen aangeven en over te brengen wat ik voel en vind. Ik kan goed praten en luisteren. Deze kwaliteiten leiden ertoe dat ik goed de inhoud van een gesprek kan weergeven. Daarnaast ben ik een commercieel dier. Je moet mij niet als onderwijzer in het basisonderwijs zetten. Wanneer het gaat om commercie, klantcontact en oplossend vermogen komen mijn kwaliteiten goed tot zijn recht.

Ik lever gevraagd en ongevraagd advies. Ik ben niet een muurbloempje of op de achtergrond. Wat ik in me heb aan kwaliteiten, ervaring en levenswijze zet ik in waar mogelijk en probeer ik wat ik doe zo goed mogelijk te doen. Hopelijk kan ik anderen op deze manier goed helpen!

 

Ontwikkelingen en hulp van Manpower

Ik heb veel cursussen en opleidingen gedaan om mijn vak op hoog niveau te kunnen blijven uitvoeren. Het is belangrijk om actueel te blijven. Op het gebied van Verkoop en Peoples Business heb ik trainingen gevolgd en via Manpower heb ik via Studytube cursussen gedaan. Twee jaar geleden deed ik via Manpower ook mee aan een MyPath programma. Dit werd leuk georganiseerd. Eén keer per maand kwam een groep bij elkaar. Er was een diversiteit aan onderwerpen die werden besproken. Hoe kan je groeien? Hoe word je beter in wat je doet? De gesprekken gingen soms heel diep. Deelnemers vertelden wat ze in hun leven hadden meegemaakt en spraken over hun gevoel.

 

Dromen

Ik zou graag nog een keer willen skiën in de Verenigde Staten. Dromen op het gebied van werk heb ik niet specifiek. Als uitstap heb ik in het verleden als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Ik volg nog altijd de communities en vlogs die over internationaal vervoer gaan. Mocht het bij ING anders lopen, dan zou ik graag internationaal willen rijden. De charme en de romantiek van het trucker zijn blijft toch kriebelen!