24/07/2024
new-label
Boston Scientific International B.V.
location iconKERKRADE
type iconUitzenden
domain iconFarmaceutische industrie
24/07/2024
new-label
Nepali B.V.

Expert verhaalzaken Nepali Waalre

€ 17,00 - € 21,00 Per uur
location iconWAALRE
type iconUitzenden
domain iconOverige zakelijke dienstverlening
24/07/2024
new-label
Manpower

Contract Coördinator Rotterdam

€ 17,00 - € 24,00 Per uur
location iconRotterdam
type iconUitzenden
domain iconElektronische productie
24/07/2024
new-label
Manpower
location iconDordrecht
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
24/07/2024
new-label
Manpower

Planner Arnhem

€ 21,00 Per uur
location iconArnhem
type iconUitzenden
domain iconOverige productie

Leer hier alles over het financieel administratief medewerker

Wat is een financieel administratief medewerker?

In deze rol zorg jij voor het afhandelen van alle financiële administratie van jouw opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van facturen, opstellen van rapportages en controleren van financiële gegevens. Je werkt daarvoor veel met verschillende digitale systemen. Afhankelijk van de werkgever komen hier nog aanvullende taken bij, zoals bijvoorbeeld het onderhouden van klantcontact, bijhouden van financiële planningen en optimaliseren van het werkproces.

Wat verdient een financieel administratief medewerker?

Gemiddeld verdient een financieel administratief medewerker een brutosalaris van € 2.590 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot financieel administratief medewerker?

Voor de functie van financieel administratief medewerker is een specifieke opleiding meestal niet vereist. Er zijn echter wel mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen om je administratieve vaardigheden te verbeteren. Bijvoorbeeld, via de Manpower Academy kunnen uitzendkrachten gratis taalcursussen volgen en trainingen krijgen voor programma's zoals Word, Excel en Outlook. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om Wft-certificaten te behalen, wat kan bijdragen aan je professionele ontwikkeling in de financiële sector.

Wat moet een financieel administratief medewerker kunnen?

De vereisten voor de rol van financieel administratief medewerker verschillen per opdrachtgever. Sommige opdrachtgevers vragen om minimaal een mbo-werk- en denkniveau en relevante werkervaring, terwijl andere een hbo-diploma als minimumeis hanteren. Vaak wordt ook verwacht dat je de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en bekend bent met Microsoft Office-programma's zoals Excel, Outlook en Word.

Waarom wil jij een financieel administratief medewerker worden?

Als financieel administratief medewerker is er altijd wel ergens werk te vinden. Dat betekent ook dat je in deze functie goed kunt doorgroeien. En omdat (financieel) administratief werk erg uiteenlopend kan zijn, kun jij het zo uitdagend voor jezelf maken als jij zelf fijn vindt. Bovendien zijn er zowel parttime als fulltime opties en kun jij in sommige gevallen (deels) thuiswerken. Op die manier kun jij jouw baan invullen zoals het jou handig uitkomt. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Ga jij via Manpower als uitzendkracht aan de slag? Dan mag jij sowieso rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.