17/04/2024
NIEUW
DHL Express (Netherlands) B.V.

Koerier DHL Express Zwolle

€ 14,00 - € 18,00 Per uur
location iconZwolle
type iconUitzenden
domain iconPost en koeriers
17/04/2024
NIEUW
DHL Freight (Netherlands) B.V.
location iconEindhoven
type iconVast
domain iconPost en koeriers
17/04/2024
NIEUW
Manpower

Logistiek Medewerker Wolvega

€ 13,00 - € 15,00 Per uur
location iconWOLVEGA
type iconUitzenden
domain iconTransport over land
17/04/2024
NIEUW
Magnit Global Netherlands B.V.

Gewasverzorger Enkhuizen

€ 15,00 Per uur
location iconEnkhuizen
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
17/04/2024
NIEUW
Manpower

Orderpicker Weerselo

€ 2300 Per maand
location iconWeerselo
type iconUitzenden
domain iconOverige productie

Leer hier alles over het beroep logistiek medewerker

Wat is een logistiek medewerker?

De rol van logistiek medewerker is divers. Je bent bijvoorbeeld bezig met orderpicken, het verplaatsen van goederen (met de heftruck) of het verzendklaar maken van producten. Ook de administratieve taken die hierbij horen, pak jij op.

Wat verdient een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker verdient gemiddeld rond de € 2.440 bruto per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Het exacte salaris verschilt per opdrachtgever en hangt vaak af van jouw werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot logistiek medewerker?

Voor deze functie is een diploma meestal niet nodig en wordt vaker gevraagd om relevante werkervaring. Je kunt op dit gebied wel opleidingen en cursussen volgen, bijvoorbeeld via de Manpower Logistics Academy. Hier kun je een heftruck-, VCA (VOL)- of Veilig Hijsen certificaat behalen of de opleiding Logistiek Medewerker volgen. Op die manier kun je binnen de logistiek doorgroeien naar bijvoorbeeld allround logistiek medewerker of zelfs leidinggevende!  

Wat moet een logistiek medewerker kunnen?

De vereiste kennis en vaardigheden kunnen variëren, afhankelijk van de opdrachtgever.  Vaak is het als logistiek medewerker vooral belangrijk dat jij de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en fysiek in staat bent zwaar werk uit te voeren. Soms wordt bijvoorbeeld ook gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), een reach- en/of heftruckcertificaat en eerdere ervaring in de logistiek.

Waarom wil jij een logistiek medewerker worden?

De logistieke sector is erg breed en er liggen dan ook veel verschillende werkzaamheden op je te wachten. Daardoor is geen dag hetzelfde en zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Ook staan er altijd wel vacatures open en zijn er genoeg logistieke functies waarvoor je zonder diploma aan de slag kunt. Bovendien zijn er parttime en fulltime mogelijkheden en kun je kiezen tussen dag-, nacht- of ploegendiensten. Tot slot kun je ook nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Ga je via Manpower op uitzendcontract? Dan kun jij rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.