Hoe een heftruckopleiding via MyPath voor Tom de weg opende naar zijn droombaan

Het pad van Tom
Het pad van Tom

Toen Tom tijdens de coronapandemie zijn baan kwijtraakte, kwam hij er tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan achter dat hij een heftruckcertificaat nodig had. Hij kwam in contact met onze collega Marjolein, Consultant Social Return, die hem niet alleen hielp aan een heftruckcursus, ze hielp hem ook aan zijn droombaan.

Van toezichthouder naar heftruckopleiding

Voor de pandemie werkte Tom als toezichthouder bij GVB. Vanwege de coronarestricties kwamen er geen toeristen meer en was er geen werk meer voor Tom. “Dat was toen wel jammer, maar nu ik dit heb gekregen vind ik dit toch wel veel leuker!” licht Tom toe. Via het UWV kwam Tom in contact met onze collega Marjolein, waar hij vertelde dat hij zijn heftruckcertificaat miste. Het leek hem altijd al gaaf om een heftruck te besturen. Nu merkte hij steeds vaker dat hij het nodig had voor vacatures waar hij op wilde reageren. Marjolein zag Tom’s motivatie en hielp hem met inschrijven voor de driedaagse heftruckcursus. 

“Je zorgt met een team dat er drinkwater uit de kraan komt of water uit de douche komt. Wat voor betere baan kan ik krijgen?” - Tom

Marjolein hoorde positieve verhalen over Tom van de opleider en zag ook zelf dat Tom enthousiast was om verder te gaan. Ze dacht meteen aan hem toen er een mooie vacature bij Waternet vrijkwam voor Uitleen Magazijn Medewerker. Ze hielp hem met zijn sollicitatie en zijn cv. Tijdens de sollicitatiegesprekken bij Waternet merkte Tom direct een leuke klik met het team. Bovendien past ook de belangrijke visie van Waternet helemaal bij hem. “Je zorgt met een team dat er drinkwater uit de kraan komt of water uit de douche komt. Wat voor betere baan kan ik krijgen?” licht Tom toe.

De toekomst: blijven ontwikkelen bij Waternet

Tom zit helemaal op zijn plek bij Waternet en gaat elke dag met plezier naar zijn werk. “Ik vind het heerlijk om hier te werken. Drinkwater is een primaire levensbehoefte en Waternet zorgt ervoor dat het allemaal doorgang heeft. Zo is je baan veel meer dan de dag zelf.” vertelt hij. Daarnaast kan hij zijn talenten inzetten bij zijn baan. Doordat Tom punctueel, stressbestendig en behulpzaam is, weet hij alles goed te regelen, zodat de monteurs hun werk goed kunnen doen. 

Na 7 maanden werken via Manpower, maakte Tom de overstap naar Waternet als Uitleen Magazijn Medewerker. Het liefst blijft hij tot zijn pensioen bij Waternet en daarom heeft hij nog mooie plannen om zich te blijven ontwikkelen in zijn werk. Voor hij overstapte naar Waternet stond hij op het punt nog een cursus te doen via MyPath. Nu Tom in dienst is bij Waternet mag hij daar zijn E-rijbewijs halen.

Het MyPath-programma van Manpower

Talent dat durft te dromen, helpen we bij Manpower altijd op weg. Met een groot aanbod aan cursussen, opleidingen, online trainingen en persoonlijke begeleiding helpen we jou ontwikkelen, net zoals bij Tom. Ben je benieuwd? Neem vooral een kijkje op de MyPath-pagina of neem contact op met jouw contactpersoon bij Manpower.