Van logistiek medewerker naar account specialist bij Manpower door MyPath

Het pad van Ioanna

In 2019 emigreerde Ioanna van Griekenland naar Nederland. Op dat moment was het belangrijkste voor Ioanna om een fijne baan te vinden en haar leven in een nieuw land op te bouwen. Via Manpower is ze als flexmedewerker bij een groot logistiek bedrijf aan de slag gegaan. Daphne, Ioanna’s contactpersoon bij Manpower, had door dat Ioanna andere dromen had en veel bezig was met haar ontwikkeling. Als haar loopbaancoach keek Daphne daarom verder dan Ioanna’s recente ervaring, waardoor ze nu directe collega’s zijn bij Manpower.

 

Met kennis en ervaring op zak naar Nederland

Terug naar het begin: In Griekenland heeft Ioanna Engelse literatuur gestudeerd en zeven jaar lang Engelse les gegeven. Ze vertrok naar Nederland met de droom om daar een baan als leraar Engels te vinden. Dit bleek een uitdaging aangezien Ioanna de Nederlandse taal nog niet voldoende beheerste. Om haar leven in Nederland op te bouwen is ze begonnen als flexmedewerker bij een groot logistiek bedrijf, waar Nederlands spreken geen vereiste was. “In het begin was het moeilijk voor mij. Ik was niet gewend aan dit soort werk, maar ik heb heel veel dingen geleerd en daar ben ik dankbaar voor” vertelt Ioanna.

Blijven leren en ontwikkelen

Naarmate haar leven in Nederland steeds meer gewend raakte kreeg Ioanna meer behoefte om zich te ontwikkelen. Om meer keuze te hebben in een volgende baan is Ioanna een cursus Nederlands gestart. Binnenkort start Ioanna met een nieuwe cursus via het ontwikkelprogramma van Manpower, MyPath: “Nederlands voor zakelijk gebruik”. Voor elke flexmedewerker bij Manpower is er namelijk de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen. Dit past helemaal bij Ioanna’s ambities en hiermee liet ze ook haar motivatie zien om te blijven leren en ontwikkelen. “Om een taal in zo’n rap tempo eigen te maken, dat laat wel zien hoe Ioanna is” vertelt Daphne.

“Mijn ervaring helpt mij bij de intake-gesprekken. Als mensen vragen: wat voor baan is het precies? Wat moet ik doen? Dan kan ik duidelijk uitleggen wat ze kunnen verwachten.” - Ioanna

 

De volgende stap is dichterbij dan gedacht

De leergierigheid en communicatieve vaardigheden van Ioanna vielen Daphne op. Toen het team van Daphne op zoek was naar een nieuwe collega wist Daphne het zeker: dit is een mooie volgende stap voor Ioanna. Ioanna is geïnteresseerd in recruitment, maar nog belangrijker: Ioanna is leergierig, communicatief sterk en heeft doorzettingsvermogen. “Toen ik Ioanna de baan aanbood wist ik eigenlijk nog niet eens over haar recruitmentachtergrond, omdat ze cv’s had gedeeld die paste bij de flexbanen waar ze interesse in had. Aan de hand van haar talenten en soft skills wist ik dat ze goed zou passen bij ons.” licht Daphne toe.

Vandaag de dag zijn Ioanna en Daphne collega-recruiters en leren ze van elkaar. Ioanna kijkt positief terug op haar ervaring als flexmedewerker. Ze heeft geleerd gedisciplineerd en flexibel te werken als flexkracht en hier heeft zij vandaag de dag nog profijt van. Haar ervaring als flexmedewerker bij Manpower helpt haar ook om haar werk als recruiter uit te voeren, zij weet immers als geen ander hoe de werkzaamheden gaan. “Mijn ervaring helpt mij bij de intake-gesprekken. Als mensen vragen: wat voor baan is het precies? Wat moet ik doen? Dan herken ik dat en kan ik duidelijk uitleggen wat ze kunnen verwachten.” vertelt Ioanna.

Het MyPath programma van Manpower

Talent dat durft te dromen, helpen we bij Manpower altijd op weg. Met een groot aanbod aan cursussen, opleidingen, online trainingen en persoonlijke begeleiding stippelen we samen jouw carrièrepad uit, net zoals Daphne en Ioanna dit samen hebben gedaan. Ben je benieuwd? Neem vooral een kijkje op de MyPath-pagina of neem contact op met jouw contactpersoon bij Manpower.