Canon, TEO en Manpower helpen samen talenten verder in de techniek

Vanwege tekort aan technische specialisten zijn Canon, TEO (Teaching Each Other) en Manpower een nieuwe samenwerking aangegaan om talent te ontwikkelen door middel van een opleidingstraject. Tijdens dit traject worden onze talenten klaargestoomd voor de volgende stap in hun carrière richting de techniek.

De ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt vragen om creatieve oplossingen. Zeker voor technische functies is het vaak een flinke uitdaging, want deze profielen waren al schaars voor de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Bij Manpower geloven wij dat onze talenten, middels focus op leren en persoonlijke ontwikkeling, beter voorbereid zijn op de veranderende wereld van werk. 

Ontwikkelen met MyPath bij Canon

Hoe wij dat doen? Met behulp van ons opleidings- en ontwikkelingsprogramma MyPath. MyPath biedt onze talenten een persoonlijk ontwikkelplan om meer te halen uit hun professionele en individuele kracht. Daarmee zorgen wij dat zij klaar zijn voor hun toekomst - en voor die van hun opdrachtgevers. Het uitgangspunt is helder: door jezelf te blijven ontwikkelen blijft het werk leuk en uitdagend. Onze opdrachtgever Canon deelt deze visie; focus op opleiden en ontwikkelen staat bij Canon centraal. Vanuit deze gedeelde visie, om talenten samen verder te helpen en tekorten op de arbeidsmarkt tegen te gaan, is deze samenwerking ontstaan. Samen met Canon hebben we het opleidingsprogramma opgezet voor talenten met ambitie in de techniek. 

De oplossing: blended-learning met TEO

 

Technisch talent is schaars en de zoektocht naar specialisten is vaak uitdagend. We zien dat er veel verborgen talent is met de ambitie en het potentieel om zich verder te ontwikkelen op technisch vlak. De beproefde TEO-methode kijkt niet langer naar opleiding en CV, maar naar motivatie en leervermogen. Binnen twee tot veertien weken krijgen onze talenten de basis vaardigheden mee die ze vervolgens in kunnen zetten in een operator / monteur functie bij Canon. Door een blended leermethode (zowel theorie als praktische oefeningen) zorgen wij ervoor dat deelnemers snel en effectief aanvullende kennis en vaardigheden opdoen. Het mooie is dat de deelnemers daarna door kunnen groeien naar het interne opleidingstraject van Canon om een (gecertificeerde) operator te worden. Het creëren van toekomstperspectief speelt immers een belangrijke rol bij het behouden van talent.

Meer weten over MyPath of de TEO-methode? Neem contact op met Fleur Bakker via [email protected] of +31 6 39 19 13 92.