15/04/2024
NIEUW
Magnit Global Netherlands B.V.
location iconEnkhuizen
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
12/04/2024
NIEUW
Manpower

Proces Operator Haaksbergen

€ 15,00 - € 20,00 Per uur
location iconHaaksbergen
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
12/04/2024
NIEUW
Manpower

Allround operator Raamsdonksveer

€ 2300 - € 2800 Per maand
location iconRAAMSDONKSVEER
type iconVast
domain iconOverige productie
12/04/2024
NIEUW
Manpower

HSE&S specialist Arnhem

€ 4500 - € 5200 Per maand
location iconARNHEM
type iconVast
domain iconRubber en kunstofproductie
11/04/2024
NIEUW
Manpower
location iconOss
type iconVast
domain iconFarmaceutische industrie

Leer hier alles over het beroep operator

Wat is een operator?

In de rol van operator werk jij mee aan een productieproces. Je bedient de machines en installaties en zorgt dat deze blijven draaien. Zo ben je bijvoorbeeld bezig met het controleren van grondstoffen, onderhouden van de installaties en instellen van de machines. Afhankelijk van de opdrachtgever waar je voor werkt, kunnen daar werkzaamheden bijkomen zoals bijvoorbeeld het administratief verwerken van gegevens en het verplaatsen van goederen per heftruck.

Wat verdient een operator?

Gemiddeld verdient een operator een brutosalaris van € 2.550 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot operator?

Dit verschilt per operatorfunctie. Voor sommige banen is het belangrijk dat jij bijvoorbeeld een VAPRO-opleiding hebt gevolgd, terwijl in andere rollen vooral wordt gelet op werkervaring. Via de Manpower Industry Academy kun jij bijvoorbeeld een traject tot Operator (A/B/C) of monteur volgen of jou VCA-certificaat behalen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen!

Wat moet een productiemedewerker kunnen?

Om als operator aan de slag te gaan, is het vaak belangrijk dat jij al eerder ervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie. Daarnaast wordt soms gevraagd om bijvoorbeeld een VAPRO-diploma of een certificaat of diploma in technische richting. Welke kennis en vaardigheden verder worden gevraagd, verschilt per opdrachtgever. Vaak is het in elk geval belangrijk dat jij de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en fysiek in staat bent zwaar werk uit te voeren.

Waarom wil jij een operator worden?

Jij wilt operator worden omdat je liever niet stilzit en er graag voor zorgt dat je aan het eind van de dag een mooi eindproduct in handen hebt. En daar verdien je dan ook nog eens een fijn salaris mee! Gelukkig worden er altijd wel operators gezocht en kun jij dus sowieso aan de bak. En omdat er veel verschillende werkzaamheden bij productieprocessen komen kijken, verveel jij je geen moment. Binnen de productiesector zijn bovendien volop mogelijkheden om door te groeien. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Ga jij als uitzendkracht via Manpower aan het werk? Dan kun jij in elk geval rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.