Het verhaal van onze alleskunner, Santiago!

Het pad van Santiago
For English see below. 

Toen Santiago solliciteerde voor de functie
'assembly line operator' wist onze consultant Ioanna niet zeker of dit de juiste omgeving voor hem zou zijn. Zijn loopbaanplan loopt namelijk een beetje krom. Santiago komt oorspronkelijk uit Colombia, heeft 12 jaar gewoond en gewerkt in Wenen, onder andere als docent aan de Universiteit van Wenen. Momenteel woont hij in Amsterdam met zijn familie en werkt hij aan zijn PhD.

 

Tijdens het eerste intake-gesprek werd direct duidelijk waarom Santiago deze stap wilde maken. Santiago werkt in de ochtenden aan de publicaties voor zijn PhD. Daarnaast had hij nog wat extra tijd over om bij te verdienen en solliciteerde hij voor de functie 'assembly line operator' bij Material in Motion.

Tijdens dit gesprek kwam ook direct naar voren dat Santiago moeite heeft gehad om een baan te vinden, omdat hij de Nederlandse taal nog niet voldoende beheerstNiet alleen bij het vinden van een baan, maar ook bij de dagelijkse gang van zaken zorgde de taal voor hinder. Hierdoor hebben we de ontwikkelingsmogelijkheden van MyPath en de doorgroeimogelijkheden besproken. Zodoende heeft Santiago via MyPath de kans gekregen om zijn Nederlands bij te schaven middels taallessen.

Door persoonlijke begeleiding vanuit Manpower groeide Santiago binnen een jaar tijd door naar Back-up Leader en Proces ingenieur! Wij vinden het super knap hoe Santiago naast zijn PhD, jonge familie en baan nog tijd over heeft om de Nederlandse taal te leren. Zijn verhaal laat zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden en je met de juiste werkethiek en motivatie, jouw doelen kunt bereiken!

Wil jij weten hoe MyPath hetzelfde voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

The story of our all-rounder, Santiago! 

When Santiago applied for the position of 'assembly line operator', our consultant Ioanna was not sure if this would be the right environment for him. Santiago is originally from Colombia and has lived and worked in Vienna for 12 years, where he worked as a teacher at the University. He currently lives in Amsterdam with his family and is working on his PhD!

During his first interview, it became clear why Santiago wanted to make this move. In the morning Santiago works on his publications for his PhD. This gives him the timeto have a job in the evening and is also the reason why heapplied for the position of assembly line operator at Material in Motion. 

During the same interview, Santiago told us that he had been struggling to find a job, because he did notspeak Dutch. He experienced some difficulties, not only in finding a job, but also in his day-to-day life. This is when Ioanna offered the MyPath development and career opportunities. This gave Santiago the chance to learn Dutch.

Through personal coaching from Manpower, Santiago did not only learn Dutch, he also got promoted two times within a year! From 'Assembly line operator' to'Back-up Leader' he is now working as a 'Process Engineer'. We are very proud at Santiago that he still has time to learn the Dutch language in addition to his PhD, young family and fulltime job. His story shows that there is more than one way to achieve your goals!

Want to know how MyPath can do the same for you? Reach out and get in touch with us.