17/07/2024
new-label
Basco Verspaningstechniek B.V.
location iconWaalre
type iconVast
domain iconMetaalproductie
17/07/2024
new-label
van Eerd B.V.

Heftruckchauffeur Van Eerd Tilburg

€ 14,00 - € 16,00 Per uur
location iconTilburg
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
16/07/2024
new-label
FedEx Express Netherlands B.V.

Magazijnmedewerker avond FedEx Dordrecht

€ 13,00 - € 14,00 Per uur
location iconDordrecht
type iconUitzenden
domain iconTransport
15/07/2024
new-label
Manpower
location iconHengelo
type iconUitzenden
domain iconDetailhandel
12/07/2024
new-label
Nedlin Healthcare B.V.
location iconElsloo
type iconUitzenden
domain iconTextielindustrie

Leer hier alles over het beroep magazijnmedewerker

Wat is een magazijnmedewerker?

In een magazijn worden goederen onder andere ontvangen, opgeslagen en klaargemaakt voor verzending. Als magazijnmedewerker ga jij hiermee aan de slag en ben je daarnaast bijvoorbeeld bezig met het picken van orders, het verwerken van producten met een handscanner of het verplaatsen van bestellingen met een heftruck.

Wat verdient een magazijnmedewerker?

Gemiddeld verdient een magazijnmedewerker een brutosalaris van € 2.140 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Wat je precies gaat verdienen, zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot magazijnmedewerker?

Om als magazijnmedewerker aan de slag te gaan is een diploma meestal niet nodig. Wel kan er gevraagd worden naar eerdere werkervaring in een soortgelijke rol. Wel zijn er opleidingen en cursussen op dit gebied te volgen, bijvoorbeeld via de Manpower Logistics Academy. Behaal hier bijvoorbeeld je heftruck-, VCA (VOL)- of Veilig Hijsen certificaat! Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en misschien wel doorgroeien naar bijvoorbeeld een allround magazijnmedewerker of zelfs leidinggevende.  

Wat moet een magazijnmedewerker kunnen?

Welke kennis en vaardigheden precies worden gevraagd, hangt af van de opdrachtgever. Meestal wordt vooral gevraagd dat jij als magazijnmedewerker de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en in staat bent fysiek zwaar werk uit te voeren. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), reach- en/of heftruckcertificaat en werkervaring in de logistiek kan in sommige gevallen ook gevraagd worden.

Waarom wil jij een magazijnmedewerker worden?

Als magazijnmedewerker werk je in een logistieke functie. Binnen de brede logistieke sector liggen veel verschillende werkzaamheden op je te wachten en is geen dag daardoor hetzelfde. Ook zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden en kun je als magazijnmedewerker altijd wel ergens aan de slag, ook als je geen diploma op zak hebt. Bovendien zijn er parttime en fulltime mogelijkheden en kun je kiezen of jij dag-, nacht- of ploegendiensten wilt draaien. Daarnaast kun je kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Kies jij voor een uitzendcontract bij Manpower? Dan kun jij in elk geval rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.