19/04/2024
NIEUW
DHL eCommerce (Netherlands) B.V.
location iconArnhem
type iconUitzenden
domain iconLuchtvaart
19/04/2024
NIEUW
VitalAire Nederland B.V.

Klantenservice medewerker Lelystad

€ 2350 - € 2500 Per maand
location iconLelystad
type iconUitzenden
19/04/2024
NIEUW
ManpowerGroup Staff B.V.
location iconDiemen
type iconUitzenden
domain iconArbeidsbemiddeling - uitzendbureaus en personeelsbeheer
19/04/2024
NIEUW
Manpower

Telefonisch adviseur verzekeringen Utrecht

€ 14,00 - € 15,00 Per uur
location iconUtrecht
type iconUitzenden
domain iconVerzekeringen en pensioenfondsen
18/04/2024
NIEUW
VGZ Zorgverzekeraar N.V.

Customer service medewerker VGZ Eindhoven

€ 16,00 - € 17,00 Per uur
location iconEindhoven
type iconUitzenden
domain iconVerzekeringen en pensioenfondsen

Leer hier alles over het beroep klantadviseur

Wat is een klantadviseur?

Als klantadviseur heb jij zowel een ondersteunende als een adviserende rol. Jij helpt alle klanten verder door vragen te beantwoorden en adviezen uit te brengen, of dat nou is via de telefoon, per email of aan de servicebalie. Afhankelijk van de opdrachtgever waarvoor jij werkt, zal dit zijn voor particuliere of zakelijke klanten. Jij onderhoudt goed contact met elke klant, laat geen vraag onbeantwoord en houdt ondertussen alle administratie op orde.   

Wat verdient een klantadviseur?

Een klantadviseur verdient gemiddeld een brutosalaris van € 2.650 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot klantadviseur?

Voor de functie van klantadviseur wordt in de meeste gevallen niet gevraagd om een vakgericht diploma, vaker wordt gevraagd om relevante werkervaring. Bij sommige opdrachtgevers volg jij eerst een training voordat je aan de slag gaat, terwijl je bij andere tijdens het werken leert. Daarnaast kun je als uitzendkracht van Manpower via de Manpower Academy verschillende opleidingen, cursussen en trainingen volgen. Denk bijvoorbeeld aan Klant- en Servicegericht Werken of trainingen voor Microsoft Excel, Outlook of Word.

Wat moet een klantadviseur kunnen?

De precieze kennis en vaardigheden die gevraagd worden als jij als klantadviseur aan de slag wilt, zullen per opdrachtgever verschillen. Vaak wordt in elk geval gevraagd om minimaal mbo werk- en denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse gesproken en geschreven taal. Daarnaast is het vaak belangrijk dat jij goed met digitale systemen kunt omgaan en hier gemakkelijk tussen kunt schakelen. Ook neem je uiteraard een servicegerichte houding mee!

Waarom wil jij een klantadviseur worden?

In de klantenservice is altijd wel werk te vinden. Er zit dan ook vast een baan tussen die goed bij jou past. Zo kunnen de werkzaamheden per opdrachtgever erg verschillen, kun je kiezen tussen parttime en fulltime mogelijkheden en mag jij naast een goed salaris rekenen op meer fijne arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kun jij zowel op uitzendcontract via Manpower werken als direct op contract bij de opdrachtgever. Ga jij via Manpower aan het werk? Dan kun jij sowieso rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.