15/07/2024
NIEUW
Xerox (Nederland) B.V.

Administratief medewerker Xerox Breda

€ 14,00 - € 16,00 Per uur
location iconBreda
type iconUitzenden
domain iconOverige zakelijke dienstverlening
15/07/2024
NIEUW
Dow Benelux B.V.
location iconHoek
type iconUitzenden
domain iconChemische industrie
15/07/2024
NIEUW
Manpower

Customer Support Specialist Delft

€ 15,00 - € 21,00 Per uur
location iconDelft
type iconUitzenden
domain iconElektronische productie
12/07/2024
NIEUW
Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
location iconAmsterdam
type iconUitzenden
domain iconOpenbaar bestuur - overheidsdiensten en verplichte sociale verzekeringen
12/07/2024
NIEUW
Manpower
location iconVenray
type iconUitzenden
domain iconFinanciele instellingen

Leer hier alles over het beroep backoffice medewerker

Wat is een backoffice medewerker?

Als medewerker bij een backoffice verwerk jij de administratie van jouw opdrachtgever. Zo check jij bijvoorbeeld of alle materialen beschikbaar zijn, behandel jij orders en houd je de mailbox in de gaten. Vaak werk je dan ook met verschillende (digitale) systemen. Afhankelijk van de werkgever komen hier extra taken bij, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van analyses, het samenstellen van (online) content of het afhandelen van vragen per telefoon of via e-mail.

Wat verdient een backoffice medewerker?

Een backoffice medewerker verdient gemiddeld een brutosalaris van € 2.520 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot backoffice medewerker?

Tegenwoordig wordt voor de functie backoffice medewerker niet om een specifieke opleiding gevraagd.  Wel kun jij een opleiding of cursus volgen op het gebied van administratief werk. Als uitzendkracht van Manpower kun jij daarnaast gratis trainingen volgen via de Manpower Academy. Denk bijvoorbeeld aan taalcursussen, opleidingen in (financiële) administratie of trainingen voor Word, Excel of Outlook.

Wat moet een backoffice medewerker kunnen?

Je kunt backoffice functies vinden op verschillende niveaus. De functie-eisen zullen dan ook verschillen per opdrachtgever. Bij sommige opdrachtgevers wordt gevraagd om minimaal mbo werk- en denkniveau en relevante werkervaring, terwijl het bij andere belangrijk is dat jij bijvoorbeeld een hbo-diploma op zak hebt. Vaak wordt daarnaast vaak gevraagd dat jij de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en ervaring hebt met bijvoorbeeld de programma’s van Microsoft Office (Excel, Outlook en Word).

Waarom wil jij een backoffice medewerker worden?

Er is altijd voldoende werkgelegenheid in de backoffice te vinden. Dat betekent ook dat je in deze functie goed kunt doorgroeien. En omdat je met administratief werk veel kanten op kan, kun jij het zo uitdagend voor jezelf maken als jij zelf wilt. Er staan zowel parttime als fulltime functies open en in veel gevallen kun jij (deels) thuiswerken. Daardoor kun jij jouw baan invullen zoals het jou handig uitkomt. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Als jij via Manpower als uitzendkracht aan de slag gaat, mag jij sowieso rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.