24/07/2024
NIEUW
Nobian Chemicals B.V.

Administratief medewerker Nobian Amersfoort

€ 2673 - € 3539 Per maand
location iconAmersfoort
type iconUitzenden
domain iconChemische industrie
23/07/2024
NIEUW
Manpower

Secretaresse regio Amsterdam

€ 2800 - € 3500 Per maand
location iconAmstelveen
type iconUitzenden
domain iconFinanciele instellingen
23/07/2024
NIEUW
Manpower

Junior secretaresse Amstelveen

€ 14,00 - € 17,00 Per uur
location iconAmstelveen
type iconUitzenden
domain iconOverige financiele dienstverlening
19/07/2024
NIEUW
Manpower
location iconDordrecht
type iconVast
domain iconIT
18/07/2024
NIEUW
Manpower

Secretaresse Amstelveen

€ 2800 - € 3500 Per maand
location iconAmstelveen
type iconUitzenden
domain iconFinanciele instellingen

Leer hier alles over het beroep managementassistent

Wat is een managementassistent?

Jij ondersteunt het management in allerlei administratieve, communicatieve en uitvoerende taken. Denk bijvoorbeeld aan het plannen en houden van bijeenkomsten, het bijhouden van mailboxen en het notuleren tijdens vergaderingen. Omdat jij het overzicht altijd bewaart, ben jij in staat alle deadlines te bewaken en te zorgen dat alle administratie op orde is.

Wat verdient een managementassistent?

Een managementassistent verdient gemiddeld een brutosalaris van € 3.000 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot managementassistent?

Als je aan de slag wilt als managementassistent wordt je vaak niet gevraagd om een vakgericht diploma, vaker wordt gevraagd om relevante werkervaring. Wel kan het een pre zijn als jij een diploma in de richting van Secretaresse op zak hebt. Als uitzendcontract via Manpower kun je via de Manpower Academy gratis opleidingen volgen in deze richting. Ook kun je hier terecht voor bijvoorbeeld cursussen voor de programma’s van Microsoft Office (Excel, Word, Outlook) of andere digitale programma’s.

Wat moet een managementassistent kunnen?

De specifieke kennis en vaardigheden die worden gevraagd voor de functie van managementassistent kunnen variëren afhankelijk van de opdrachtgever. Enkele veelvoorkomende eisen zijn onder andere het bezit van een mbo-diploma, mogelijk gericht op Secretaresse, en/of relevante werkervaring in een vergelijkbare rol. Daarnaast is het vaak van belang dat je zowel de Nederlandse als Engelse taal beheerst en bekend bent met het gebruik van Microsoft Office-programma's zoals Excel, Word en Outlook. Deze vaardigheden worden vaak gezien als essentieel voor een succesvolle uitvoering van de taken. Het is raadzaam om de specifieke eisen van elke opdrachtgever te raadplegen om een volledig beeld te krijgen van de gewenste kennis en vaardigheden.

Waarom wil jij een managementassistent worden?

Voor de functies van managementassistent, managementondersteuner of secretaresse staan genoeg vatures open. En omdat de werkzaamheden per opdrachtgever erg kunnen verschillen, kun jij vast een baan vinden die perfect bij je past, of jij nou parttime of fulltime aan de slag wilt. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. De uiteenlopende werkzaamheden zorgen er daarnaast voor dat jij je niet snel zult vervelen. En dan mag jij ook nog eens rekenen op een goed salaris en andere fijne arbeidsvoorwaarden. Ga jij namelijk als uitzendkracht via Manpower aan het werk? Dan kun jij in elk geval rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.