Het bijzondere verhaal van Salomon!

Bij Manpower lichten we elke maand een bijzonder verhaal van onze flexmedewerkers uit. Deze maand staat Salomon Benalcazar in de schijnwerpers.  

Salomon Benalcazar is 23 jaar jong en heeft tot op heden in verschillende landen gewoond. Zo was zijn thuisbasis altijd Spanje, heeft hij op de middelbare school gezeten in Amerika en in Brazilië gewoond. Tijdens de corona pandemie besloot hij naar Nederland te emigreren en is via Manpower gestart als industrieel schoonmaker bij AkzoNobel.

Tijdens een loopbaangesprek vertelde hij meer over zijn achtergrond aan onze consultant Monique. Hierbij gaf hij aan meer uit zijn carrière te willen halen. Monique merkte hierbij direct op dat Salomon meer in zijn mars had en stelde voor om, door middel van MyPath, zijn heftruckcertificaat te behalen

Salomon spreekt vloeiend Engels en Spaans, maar heeft zijn heftruckcursus volledig in het Nederlands gevolgd en gehaald! Na het behalen van zijn heftruckcursus gaf hij aan verder te willen werken aan zijn ontwikkeling. Samen met Jeffrey (productiemanager bij AkzoNobel) en Monique hebben ze vervolgens gekeken naar de juiste vervolgstap. Zodoende is Salomon gestart met een interne opleiding tot operator. Echter kon hij pas in zijn nieuwe functie starten zodra er een vervanger geregeld en opgeleid was. 

Ook deze kans pakte Salomon met beide handen aan. Door de vacature te promoten in zijn eigen kring, heeft hij een nieuwe medewerker gevonden voor de functie. Inmiddels heeft hij deze medewerker opgeleid en is zijn opleidingstraject bij AkzoNobel gestart. Salomon is nog lang niet uitgeleerd. Zo heeft hij ondertussen zijn VCA certificaat behaald en is hij op dit moment bezig met een Nederlandse taalcursus. Leuk om te weten: dit doet hij samen met de nieuwe collega die zijn voormalige functie heeft overgenomen! Benieuwd naar meer? Bekijk dan de onderstaande video!