Meet the team: hoe Michelle uitzendkrachten helpt met hun ontwikkeling via MyPath.

Collega Michelle werkt inmiddels 4.5 jaar voor Manpower. Haar carrière bij Manpower begon in de rol van recruitment coördinator. Na twee jaar maakte ze de switch naar MyPath binnen Manpower. Wat haar rol precies inhoudt, waar MyPath voor staat en wat voor betekenis het kan hebben voor de flexkracht, lees je in het onderstaande interview. 

1. Hoe ben je bij manpower terechtgekomen?

Voordat ik bij Manpower aan de slag ging, heb ik ruim drie jaar als recruiter gewerkt bij de concullega. Ongeveer 4 jaar terug werd ik via LinkedIn benaderd voor de functie recruitment coördinator bij Manpower. Ik heb het contact direct heel leuk en fijn ervaren. Daarnaast zou ik verantwoordelijk zijn voor het coördineren van grote wervingen. Dit vond ik een mooie volgende stap in m'n carrière. De keuze om een overstap te maken was dan ook snel gemaakt. 

2. Welke stappen heb je gemaakt binnen Manpower

Ik ben begonnen als recruitment coördinator bij Manpower en na twee jaar heb ik de overstap gemaakt van recruitment naar retentie. Ik kwam terecht bij het MyPath team. Hier ben ik verantwoordelijk voor het binden, boeien en behouden van flexmedewerkers. Iets wat binnen de huidige krappe arbeidsmarkt super belangrijk is. 

3. Wat houdt je functie als MyPath consultant in?

In mijn rol als MyPath consultant ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling, coaching en opleiding van flexmedewerkers. Zo zorgen we ervoor dat onze medewerkers zo lang mogelijk en met veel plezier kunnen werken bij hun opdrachtgever. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de medewerkers klaar zijn voor de veranderende toekomst van werk

Mijn taak? Ik bezoek collega's over het hele land en deelkennis en ervaringen over de mogelijkheden van MyPath. Samen kijken we naar wat wel en niet werkt, en welke tools het beste gebruikt kunnen worden. 

4. Wanneer komen kandidaten of flexmedewerkers in aanraking met MyPath

Iedereen die zich wil ontwikkelen kan gebruik maken van MyPath, zelfs wanneer je nog niet werkzaam bent voor Manpower. Via een persoonlijk gesprek kijken we samen wat er nodig is om beter te worden in jouw huidige functie of wat er nodig is om jouw droombaan te vinden. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

5. Wat voor effect heeft de "scholing" op het leven en carrière van de flexkracht? 

Dit kan een heel groot effect hebben op het leven en carrière van de flexkracht. Het komt vaak voor dat mensen niet weten wat ze willen of hoe ze een bepaald doel moeten bereiken. Wij helpen hen daarbij. Door bijvoorbeeld iemand te ontwikkelen in de huidige functie waardoor de flexkracht met plezier naar werk gaat, de ontwikkeling naar een vast contract of het vinden van een droombaan. Dit vind ik het mooiste aan mijn werk!

6. Wat vind je het leukst aan je rol? 

Uiteindelijk het eindresultaat! De succesverhalen van wat MyPath voor iemand heeft betekend vind ik het allermooist. Daarnaast is het leukste aan mijn rol dat ik veel verschillende taken heb. Ik heb veel contact met collega's, hoor regelmatig mooie succesverhalen en ben betrokken bij verschillende projecten. Dit maakt mijn werk veelzijdig en uitdagend. Daarnaast kan ik samen met mijn team beslissen wat prioriteit heeft en welke punten meer aandacht nodig hebben. 

7. Wat zijn je doelen voor de toekomst? 

Mijn grootste doel? Ik verwacht in juli mijn tweede kindje, dat is voor mij het allergrootste doel. Voor mijn verlof wil ik dat ik mijn werk met een gerust hart kan achterlaten en dan heerlijk genieten. Daarna zal het een uitdaging worden om mijn gezin, met dan twee kleine meisjes, te combineren met mijn veelzijdige baan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt! 

Ben je benieuwd naar wat onze collega's voor jou kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website