Hoe een uitzendbureau je helpt bij het vinden van een passende baan

Ben jij op zoek naar een baan? Misschien ben je nog bezig met je studie, ben je net afgestudeerd of heb je al jarenlange werkervaring. Een uitzendbureau kan jou in de meeste gevallen verder helpen. Maar hoe doen we dit precies? Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de voordelen?  

 

Professionele begeleiding door het sollicitatieproces 

Jouw zoektocht naar een baan kan op twee verschillende manieren bij ons starten. Je kunt solliciteren op een specifieke vacature, waarna we jou door het sollicitatieprocedure begeleiden. Of wij gaan samen met jou, vanaf het begin, op zoek naar een baan die het beste bij je past. 

Als je zelf op een gekozen vacature hebt gesolliciteerd, nemen wij binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op. Dit gesprek kan je zien als een kennismakingsgesprek. Als dit aan beide kanten bevalt, stellen we je voor aan het bedrijf. Als alles volgens plan verloopt, start jij binnenkort bij je nieuwe baan. 

Soms blijkt het geen match te zijn. Geen zorgen, we laten het hier niet bij zitten. Er zijn genoeg mogelijkheden en kansen. We gaan direct over op de alternatieven. Wellicht hebben wij een andere vacature die beter bij jou past!  

Samen op zoek naar de ideale baan 

 

In het tweede geval gaan we samen met jou vanaf dag één in gesprek over wat je precies zoekt. Ben je er nog niet helemaal uit? Ook dat is geen probleem. Zie ons als een vriend die jou begeleidt. We kijken naar je interesses, jouw skills, kennis en doorgroeimogelijkheden. Op basis van deze aspecten beslissen we welke branche, sector, vacature en bedrijf het beste bij je past. Hierna begint het sollicitatieproces.  

Voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau 

 

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau? Je maakt ten eerste gebruik van ons netwerk. Een groot aantal bedrijven zijn bij ons aangesloten. Al deze bedrijven vertrouwen op onze expertise. Stellen wij jou voor bij een bedrijf, dan is de kans groter dat je op gesprek mag. Dit betekent automatisch ook dat we aan breed aanbod aan vacatures hebben. Wil je bij een specifiek bedrijf of instantie werken die bij ons is aangesloten? Denk aan de overheid, UWV, DHL, KLM of ING? Dan kun je direct kiezen uit meerdere vacatures. Daarnaast bieden we verschillende vacatures per branche. Van finance tot aan productie, de keuze is reuze.  

We hebben het al eerder benoemd, via een uitzendbureau krijg je namelijk ook begeleiding. We helpen bij het opstellen van een professioneel cv, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het ontwikkelen van relevante vaardigheden. Deze ondersteuning helpt jou bij het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Vooral als je pas afgestudeerd bent, kan dit waardevol zijn.  

Ben je op zoek naar flexibiliteit en tijdelijk werk? Ook dan kan een uitzendbureau een uitkomst zijn. Veel studenten of reizigers hebben hier baat bij. Daarnaast is een vast contract misschien niet het eerste waar je aan denkt bij uitzendwerk. Toch komt het vaak voor dat uitzendwerk kan resulteren tot een vast dienstverband. Presenteer je jezelf goed, dan kan de werkgever ervoor kiezen om je permanent over te nemen.  

Kortom, hoe je het ook wendt of keert, in bijna elke situatie kan een uitzendbureau jou ondersteunen in het vinden van een baan.  

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je gegevens direct achter op onze contactpagina. Wij nemen binnen twee dagen contact met je op om jou verder te helpen in je zoektocht naar een baan!