Lorem Ipsum Dolor Sit Amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit:

Hoe schrijf ik me in bij Manpower?

Als je solliciteert naar een functie, kun je jezelf inschrijven door een Mijn Manpower- account aan te maken. In jouw Mijn Manpower-account kun je verschillende gegevens over jezelf en jouw voorkeuren kenbaar maken. Je kunt hierbij denken aan:

  • opleidingen en werkervaring;

  • gewenste functies;

  • e-mailnotificaties.

 

Vul jouw Mijn Manpower-profiel zo volledig mogelijk in. Wij kunnen jou dan beter vinden in onze database en je op de hoogte houden van passende vacatures! Nadat je jouw account cmopleet hebt gemaakt, kun je gemakkelijk solliciteren op vacatures die jij interessant vindt.

Hoe moet ik solliciteren?

Als jij al ingeschreven staat bij Manpower kun je met jouw e-mailadres en wachtwoord inloggen en solliciteren op de betreffende vacature. Vervolgens kun jij jouw motivatiebrief toevoegen en eventueel de laatste versie van je cv aan jouw sollicitatie toevoegen.

 

Let op! Je motivatiebrief wordt meegenomen in het sollicitatieproces, dus zorg voor een goede motivatiebrief. Het is niet mogelijk om later terug te keren naar jouw motivatiebrief om deze aan te passen. Voor sommige functies is geen motivatiebrief vereist, dit zal dan duidelijk aangegeven zijn.

 

Je ontvangt nu een bevestiging van jouw sollicitatie en je wordt dorgelinkt naar een online vragenlijst. Houd jouw e-mail dus ook goed in de gaten!

Wat is de sollicitatieprocedure?

Om in aanmerking te komen voor een functie via Manpower dien je online te solliciteren op de vacature op onze website. Het eerste deel van de sollicitatieprocedure is online: na het doorlopen van de online procedure komt jouw sollicitatie in behandeling van de desbetreffende Manpower vestiging.

 

Voor de meeste vacatures dienen de volgende stappen in de sollicitatieprocedure te worden doorlopen:

  • Het beantwoorden van een online selectievragenlijst

  • Een (telefonisch) gesprek met een recruiter van Manpower

 

Aanvullend kunnen er voor bepaalde vacatures ook andere selectierondes zijn. Je kunt hierbij denken aan:

  • Een taalvaardigheids- , topo-, reken- en/of typetest

  • Een technisch assessment

  • Een competentietest

Daarnaast is elk bedrijf weer anders! Naast het traditionele sollicitatiegesprek zijn sommige bedrijven iets creatiever in hun manier van werven. Je kunt hierbij denken aan een rondleiding, een intake of een selectiedag.

 

Onder elke vacature informeren wij jou welke selectiestappen er bij de procedure horen. Zodat je goed weet wat je nog te wachten staat.