Werken in het buitenland, hoe gaat dat via Manpower?

Als je via ons in het buitenland aan de slag wilt, is de eerste stap om via onze website te solliciteren op de functie die jij voor ogen hebt. Zijn onze recruiters enthousiast dan zal er een telefonisch interview plaatsvinden. Dit omdat je vaak direct een gesprek hebt met onze recruiter in het buitenland.

Het kan zijn dat een online assessment behoort tot de sollicitatieprocedure. In dat geval zul je online een test moeten maken waaruit zal blijken of je geschikt ben voor de functie. Daarna zul je worden voorgesteld aan onze klant, die vaak ook eerst telefonisch een gesprek met je zal willen. Dit kan trouwens ook via Skype, Google Hangouts of Facetime gaan, afhankelijk van wat alle partijen prettig vinden. Is onze opdrachtgever ook enthousiast? Dan krijg je een schriftelijke bevestiging dat je bent aangenomen, op naar het buitenland!

Werken in buitenland, waar moet je aan denken?

In het buitenland zijn dingen vaak anders geregeld dan in Nederland. Ga je in een van de euro-landen aan de slag, dan zal je loon worden uitbetaald in euro’s. Het salaris ligt op het niveau van land waar je gaat werken. Natuurlijk zal je ook ergens moet wonen, op zoek gaan naar huisvesting is dan ook een van de eerste stappen die je zultmoeten zetten. In sommige gevallen kunnen wij je hiermee helpen. Als dat zo is, staat dat aangegeven bij de vacature. Als je werkt in een ander land, val je natuurlijk ook onder de wetgeving van dat land. Manpower zorgt voor de afdracht van lokale belastingen e.d. In sommige gevallen is de wetgeving gunstig en heb je recht op gesubsidieerde lunches, zorgverzekering of een sportschool.