17/04/2024
NIEUW
DHL Express (Netherlands) B.V.

Koerier DHL Express Zwolle

€ 14,00 - € 18,00 Per uur
location iconZwolle
type iconUitzenden
domain iconPost en koeriers
17/04/2024
NIEUW
DHL Express (Netherlands) B.V.

Thuiswerken: Klantenservice DHL Express

€ 14,00 - € 15,00 Per uur
location iconArnhem
type iconUitzenden
domain iconPost en koeriers
17/04/2024
NIEUW
DHL Freight (Netherlands) B.V.
location iconEindhoven
type iconVast
domain iconPost en koeriers
16/04/2024
NIEUW
Manpower

Customer Service Specialist Eindhoven

€ 2500 - € 3300 Per maand
location iconEindhoven
type iconVast
domain iconPost en koeriers
15/04/2024
NIEUW
PostNL Customer Excellence B.V.
location iconLeeuwarden
type iconUitzenden
domain iconPost en koeriers

Leer hier alles over het beroep postsorteerder

Wat is een postsorteerder?

Als postsorteerder zorg jij ervoor dat mensen door het hele land hun post op tijd in de brievenbus krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een sorteermachine, die de post vliegensvlug sorteert op de juiste locatie. Kan de post niet door deze machine heen? Dan sorteer je deze met de hand. Doordat jij alle brieven, kaarten en pakketjes op de juiste manier sorteert, kan de postbode daarna alles snel op het juiste adres bezorgen.

 

Wat verdient een postsorteerder?

Gemiddeld verdient een postsorteerder een brutosalaris van € 2.350 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Dit hangt natuurlijk wel van je werkervaring af.  

Hoe word je opgeleid tot postsorteerder?

Om aan de slag te gaan als postsorteerder, heb je meestal geen gerichte opleiding nodig. Er wordt vaker gevraagd om eerdere werkervaring in een soortgelijke rol. Wel kun je via de Manpower Academy bijvoorbeeld opleidingen volgen in logistieke richting, om zo verder door te groeien. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van je hef- of reachtruckcertificaat of het volgen van een opleiding Logistiek Medewerker. Op die manier kun je doorgroeien naar bijvoorbeeld een allround logistiek medewerker of zelfs leidinggevende!

Wat moet een postsorteerder kunnen?

Het verschilt per opdrachtgever welke kennis en vaardigheden precies van je worden gevraagd als postsorteerder. Vaak is het vooral belangrijk dat jij de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst en fysiek in staat bent zwaar werk uit te voeren. Soms wordt ook gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), reach- en/of heftruckcertificaat en eerdere ervaring in een vergelijkbare functie.

Waarom wil jij een postsorteerder worden?

Als postsorteerder zorg jij ervoor dat mensen hun post op tijd in huis hebben. Wat mag je daarvoor terug verwachten, naast een voldaan gevoel, reiskostenvergoeding en een fijn salaris? Onder andere volop doorgroeimogelijkheden! Ook zonder diploma kun je aan de slag als sorteerder, waardoor dit een goede eerste stap is richting bijvoorbeeld een allround (logistieke) of leidinggevende functie. Bovendien is er altijd post te sorteren, dus je kunt altijd wel ergens parttime of fulltime aan de slag! Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Kies jij voor een uitzendcontract bij Manpower? Dan kun jij sowieso rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.