Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Werken bij PostNL Nieuwegein

Vacature bij: PostNL
Opleidingsniveau: VMBO (MAVO, LBO)
Publicatiedatum: 21 oktober 2021
Uren per week: 40
Salaris: Indicatie per uur
€ 1907 - 2600 per maand € 11,00 - 15,00 per uur
Vacaturenummer: 26380
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling

Dit ga je doen

Manpower en PostNL zijn op zoek naar jou! Als postsorteerder ga jij ingezet worden op verschillende machines om, zoals de naam al verklapt, de post te sorteren! In het sorteercentrum in Nieuwegein mag jij naast fijne arbeidsvoorwaarden rekenen op een hele hoop gezellige collega’s die met open armen staan te wachten op jouw komst. Een van deze sorteer-toppers wilde jou graag persoonlijk wat vertellen over het werk bij PostNL, Joyce. Van de algemene werkzaamheden tot haar grote liefde die zij op de werkvloer in Nieuwegein heeft ontmoet, Joyce vertelt jou er graag meer over. Lees vlug verder!

Uitzendbureau Manpower is op zoek naar enthousiaste postsorteerders voor PostNL in Nieuwegein!

“Mijn shift begint vandaag om 7.00 uur ‘s ochtends. Soms begin je later, maar met vroeg beginnen heb ik geen probleem, want je weet wat ze zeggen: de vroegste vogels vangen de dikste wormen. Ik zorg wel dat ik ietwat eerder op de locatie aanwezig ben, zodat ik de dag rustig kan opstarten met een goeie bak koffie. Ik zie dat mijn leuke collega’s ook al wat eerder zijn, dus we maken even een praatje voordat we ons samen naar de werkvloer verplaatsen. Hier krijgen we te horen hoe de dag eruit gaat zien. Onwijs fijn, want na deze dagstart weet ik precies op welke afdeling en/of met welke machine ik vandaag aan de slag ga!

Wat leuk; vandaag sta ik op de machine waar ik mijn partner een tijdje terug heb ontmoet! Zo zie je maar; werk kan ook zeker wel over rozen gaan. Nu ik weet op welke machine ik vandaag sta kan het niet anders dat deze dag een goede gaat zijn!

Waar je aan het begin van de dag ingedeeld bent, is waar je het grootste deel van de dag werkzaam blijft. Deze werkwijze ervaar ik zelf als erg fijn, want dat betekent dat ik een vaste taak en verantwoordelijkheid heb. Uiteraard doe ik dat niet alleen; naast de technisch operators waar ik op kan bouwen, zijn daar natuurlijk mijn fijne collega’s. Gezelligheid is hier net zo belangrijk als hard werken en dat komt goed uit, want mijn collega’s zijn stuk voor stuk toppers! Het werk kan zeker fysiek veel van je vragen, maar van hard werken is niemand dood gegaan. Samen met mijn collega’s krijg ik elke dag de klus weer geklaard. Oh, ik zie op de klok dat het alweer tijd is voor mijn pauze. Dat ging lekker rap!

Zo, dat was weer gezellig, maar nu toch echt nog even aan de slag. Met de machine waar ik vandaag op ingedeeld ben sorteer ik de laatste poststukken van mijn dienst. Voor ik het weet is het alweer 12.00 uur! Mijn quotum voor de dag heb ik weer behaald en ik kan met een gerust hart weer richting huis vertrekken.

Nou, ik verwerk nog even de laatste loodjes voor vandaag. Wat leuk dat jullie er waren, tot ziens!’

Dit krijg je

 • Brutosalaris van € 11,07 per uur en vanaf 1 december wordt dit verhoogd naar € 11,17 per uur (exclusief toeslagen en vanaf 21 jaar en ouder)
 • Ploegentoeslagen van 20% en 40% (afhankelijk van de dienst) bovenop jouw salaris. Dat betekent een brutosalaris van € 13,28 per uur (na 1 december € 13,40 per uur) wanneer je in de ochtend of avond werkt, en een salaris van € 15,50 per uur (na 1 december € 15,64 per uur) wanneer je in de nacht werkt!
 • Bonus van 100% bovenop jouw salaris op zon- en feestdagen
 • Flexibele, parttime functie voor minimaal drie diensten per week
 • Reiskostenvergoeding conform cao PostNL
 • Een gezellige werksfeer en werken bij hét bekendste postbedrijf van Nederland
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken


Hier ga je werken

Net als Joyce kun jij een belangrijk onderdeel zijn binnen het logistieke proces van het grootste postbedrijf van Nederland; PostNL! Door het werk dat jij en jouw collega’s uitvoeren in het sorteercentrum kunnen de bezorgers van PostNL alle pakketjes en brieven op tijd afleveren. Je kunt wel stellen dat niet alleen PostNL, maar heel Nederland jou dankbaar is voor jouw harde werk!

Werktijden
In het geval van Joyce draait zij hier een ochtenddienst, maar er zijn veel meer diensten bij PostNL beschikbaar. De werktijden van deze diensten zijn als volgt:

 • Ochtenddienst: van 6.00 of 7.00 tot 12.00 uur
 • Middagdienst: van 15.00 tot 20.00 uur
 • Avonddienst: van 19.30 tot 0.00 uur
 • Nachtdienst: van 0.00 tot 7.00 uur


Dit neem je mee

 • Minimale beschikbaarheid van drie diensten per week
 • Ten minste zestien jaar oud, tenzij je avond- en/of nachtdiensten wilt werken, dan dien je minimaal achttien jaar oud te zijn
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, in verband met het lezen en verwerken van Nederlandstalige post en het begrijpen van Nederlandstalige veiligheidsinstructies
 • In staat om fysiek zwaardere werkzaamheden te verrichten, omdat je vooral staand werkt, waarbij je tot 15 kilogram tilt
 • Eigen vervoer om op de werklocatie te komen, het sorteercentrum is namelijk slecht bereikbaar met het OV

 

Tot slot zou het goed uitkomen wanneer je in (de buurt van) Nieuwegein zou wonen, bijvoorbeeld in Utrecht, Zeist, of Vianen.

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Joyce? Solliciteer dan vandaag nog en Manpower neemt binnen twee werkdagen contact met jou op.Doorsturen
 
Uitzendwerk