Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Juridisch administratief medewerker UWV Alkmaar

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 29 juni 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2129 - 2597 per maand € 12,93 - 15,77 per uur
Vacaturenummer: 1262
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Toegang tot Studytube

Dit ga je doen

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je kunt genieten van vele interne ontwikkelingsmogelijkheden? Lijkt het jou leuk om mensen uit de brand te helpen door simpelweg je werk te doen? Klinkt een arbeidsvoorwaardenpakket met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als muziek in de oren? Dan hebben wij dé perfecte vacature voor jou!
 
Uitzendbureau Manpower zoekt juridisch administratief medewerkers voor UWV in Alkmaar.


Als juridisch administratief medewerker bij het UWV ben jij verantwoordelijk voor het beslissen of mensen voor een uitkering in aanmerking komen. Vanuit jouw gedegen kennis en expertise beoordeel je elke situatie op een objectieve wijze. Aan de hand van geldende wet- en regelgeving weet jij snelheid en nauwkeurigheid te combineren, zodat jouw productiviteit de hoogte in stijgt.

Samenvattend ziet jouw takenpakket er als volgt uit:

 • Toezien op en bewaken van inhoudelijke en administratieve afhandeling van dossiers
 • Schakelen met collega’s en werkgevers, zowel intern als extern
 • Verzamelen, interpreteren, verwerken en beoordelen van informatie
 • Verrichten van werkzaamheden met betrekking tot uitkeringshoogte en -duur

Dit krijg je
 • Brutosalaris van € 12,93 tot € 15,77 per uur (op basis van werkervaring)
 • Volledige ov-reiskostenvergoeding of een variabele reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw werkdagen
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Baan voor de lange termijn
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Gratis toegang tot e-learningsplatform Manpower Academy


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. 

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW) 
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  

Werkloosheidwet (WW) 
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.  

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.’

Werktijden
De werktijden in deze functie zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. 

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Ten minste zes maanden stage- of werkervaring als juridisch en/of financieel administratief medewerker of vergelijkbaar
 • In staat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week

Bij voorkeur woon je in Alkmaar, bijvoorbeeld in Heerhugowaard, Beverwijk of Schagen.

Manpower en UWV zoeken kandidaten die klantgericht zijn, prima kunnen samenwerken en prestaties en resultaten altijd in het oog weten te houden. Zijn dit competenties waar jij je in herkent? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Doorsturen
 
Uitzendwerk