Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige AW UWV Rotterdam

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 13 augustus 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2364 - 3085 per maand € 14,36 - 18,73 per uur
Vacaturenummer: 7116
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Ben jij op zoek naar een baan waarin jij jezelf alsmaar kunt blijven ontwikkelen? Als uitkeringsdeskundige behandel jij aanvragen die betrekking hebben op werknemersuitkeringen. Beschik jij overeen afgeronde mbo 4 opleiding en minimaal zes maanden werkervaring? Dan hebben wij dé baan voor jou, waar je niet alleen je talenten kwijt kan, maar ook bij de juiste inzet kunt rekenen op een vaste aanstelling! Lees snel door voor meer informatie en solliciteer. UWV maakt maar al te graag kennis met jou!

Manpower is voor UWV in Rotterdam op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.

Als uitkeringsdeskundige AW bij UWV Rotterdam ben je werkzaam op de backoffice van de organisatie. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor klantdossiers van uitkeringsgerechtigden arbeidsongeschiktheidswetten. De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Onder AW vallen de volgende uitkeringen: WIA, WAO en Wajong. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.

Je begint de dag met een dagstart waarin de prioriteiten van de dag besproken worden. Er zijn verschillende systemen en applicaties die een verdere invulling van jouw werkdag geven. Het is daarvan van belang dat jij snel kunt schakelen tussen verschillende systemen! Gedurende de dag onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Bij elke stap in het proces zorg je voor een correcte administratieve verwerking. Daarnaast voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Vormen van een beeld van vraagstukken gericht op het optimaal verlopen van het beslisproces
 • Beslissen over vraagstukken op basis van wet- en regelgeving en interne kaders
 • Zorgdragen voor communicatie verband houdend met het vraagstuk
 • Onderkennen van zaken die consequenties hebben voor andere, in en/of externe behandelaars bij de behandeling van het vraagstuk en informeren van betrokken partijen 
 • Zorgen voor een correcte en tijdige uitvoering van betalingen en wijzigingen
 • Informeren van interne factoren in het werkveld inzake algemene, niet vraagstuk gebonden aangelegenheden

Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 14,33 en € 18,70 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Ruime reiskostenvergoeding (afhankelijk van jouw vervoersmiddel)
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Ruim inwerktraject
 • Vacature voor lange termijn
 • Bij goed functioneren kans op overname door UWV


Hier ga je werken

Het UWV stelt zich als doel het werken voor mensen te bevorderen en te zorgen voor inkomen als werken onmogelijk is. De divisie Uitkeren zorgt voor dat inkomen, middels een uitkering volgens onder andere de Werkloosheidswet, gebaseerd op de uitkeringsaanvraag van de klant. Deze aanvraag dient correct en snel verwerkt te worden, conform het motto "snel, eenvoudig en betrouwbaar". Waarden als respect, openheid, eigen verantwoordelijkheid, professionaliteit en integriteit staan daarbij hoog in het vaandel.

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW)
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Onder AW vallen de volgende uitkering: WIA, WAO en Wajong. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn  hier te vinden.’

Werktijden
In deze functie werk je fulltime voor 38 uur per week. Je werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens zes maanden stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week

Bij voorkeur woon je in Rotterdam of omgeving, bijvoorbeeld in Den Haag, Leiden of Gouda. Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.

Ben jij enthousiast geworden over deze baan? Solliciteer vandaag nog en Manpower neemt binnen twee werkdagen contact met je op!

Doorsturen
 
Uitzendwerk (naar vast)