Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Amsterdam

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 30 augustus 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2450 - 3079 per maand € 14,88 - 18,70 per uur
Vacaturenummer: 7369
Interessant voor jou
  • Reiskostenvergoeding
  • Pensioenregeling
  • Goede bereikbaarheid OV
  • Ontwikkel mogelijkheden

Dit ga je doen

Ben jij op zoek naar een baan waarin jij jezelf alsmaar kunt blijven ontwikkelen en wil jij je inzetten voor een kwetsbare doelgroep? Word dan uitkeringsdeskundige bij UWV! In deze rol neem jij beslissingen over uitkeringen en onderhoud je telefonisch contact met kandidaten. Heb jij een mbo-4 diploma op zak en zie jij een brutomaandloon tot € 3.079,- wel zitten? Dan zoeken wij jou! Lees gauw verder en solliciteer vandaag nog!
 
Uitzendbureau Manpower is voor UWV Amsterdam op zoek naar een uitkeringsdeskundige.
 
In jouw functie bij UWV Amsterdam werk je op de backoffice van de organisatie. Als uitkeringsdeskundige behandel jij aanvragen die betrekking hebben op werknemersuitkeringen. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering. Uiteindelijk neem je zelfstandig de beslissing over het uitbetalen van de uitkering. Indien een klant niet helemaal tevreden is of nog vragen heeft over jouw beslissing dan neem je telefonisch of per mail contact op.
 
Het (eventuele) telefonisch terugbelverzoek komt voort vanuit jouw collega’s die werkzaam zijn op de Klant & Service afdeling. Vervolgens sta je de klant telefonisch te woord en zorg jij voor adequate acties, dit kan intern zijn of een opvolggesprek. Na een welverdiende pauze volg je de openstaande meldingen op in het systeem (er zijn zo’n 5 a 6 hoofdsystemen, die jou een leidraad geven voor je werkdag). Tijdens jouw werkdag houd je rekening met veel aspecten, bijvoorbeeld met een (eventuele) sollicitatieplicht van de klant. Om 17.00 uur loop je nog even je mailbox na en rond je de laatste mails af en sluit je jouw computer af. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers!

Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin de complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden.
 
Dit krijg je

•    Brutosalaris tussen € 2.450,- en € 3.079,- per maand
•    Fulltime baan van 38 uur per week
•    Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
•    Volledige vergoeding van ov-kosten of een kilometervergoeding vanaf tien kilometer enkele reis met eigen vervoer
•    Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
•    Blijven investeren in jezelf en in de medemensHier ga je werken

Dagelijks werkt UWV eraan om het perspectief op werk en de deelname aan de maatschappij te bevorderen. Wanneer het iemand niet lukt om te werken, dan zorgt UWV voor een passende regeling of uitkering. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren, die zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens onder andere de Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet (AW).
 
Werkloosheidwet (WW) 
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen.

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW)
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. 

Werktijden
Als fulltime uitkeringsdeskundige werk je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. 

Dit neem je mee

•    Minimaal een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
•    Minstens een half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
•    Sterk analytisch ingesteld
•    Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 
Tot slot zou het goed uitkomen wanneer je in (de buurt van) Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of Almere woont.

Herken jij jezelf in deze vacature? Wacht dan niet en solliciteer direct! Manpower neemt binnen twee werkdagen contact met je op!

Doorsturen
 
Uitzendwerk