Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV regio Almelo

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 11 oktober 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2188 - 3079 per maand € 13,29 - 18,70 per uur
Vacaturenummer: 21404
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Jij wilt graag iets voor een ander betekenen en jouw bijdrage leveren aan de samenleving. Heb je wel eens van de functie uitkeringsdeskundige gehoord? In deze uitdagende rol bepaal jij of men recht heeft op een uitkering. Op dit moment zijn we op zoek naar een uitkeringsdeskundige voor UWV in regio Almelo. Voor jouw inzet kun je onder andere rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een divers takenpakket. Laat deze kans niet aan jou voorbij gaan en solliciteer! 

Uitzendbureau Manpower is voor UWV regio Almelo op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.

Let op: de werklocatie is in Hengelo! 

In de ochtend bespreken jij en je collega’s wie wat gaat doen. Samen maken jullie een verdeling en overleggen jullie welke dossiers er deze werkdag worden opgepakt. Is de verdeling gemaakt? Check! Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het: 

 • Verzamelen, interpreteren, verwerken en beoordelen van informatie
 • Toezien op en bewaken van inhoudelijke en administratieve afhandeling van dossiers
 • Contact onderhouden met collega’s en werkgevers, zowel intern als extern
 • Verrichten van werkzaamheden met betrekking tot uitkeringshoogte en -duur

Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 13,29 en € 18,70 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower
 • Reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw vervoersmiddel
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via Manpower Academy (meer dan 200 online trainingen)
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Functie voor lange termijn met kans op direct contract (op de langere termijn)


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens onder andere: Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.

Werkloosheidwet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijk voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.

Ziektewet (ZW)
Indien je met de Ziektewet uitkering aan de slag gaat, krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant&Service afdeling. Je bepaalt hierbij het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  

Werktijden
De werktijden in deze fulltime functie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. 

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.’
 

Dit neem je mee

 • Ten minste een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens één half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • In staat een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week 

Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid. Verder woon je bij voorkeur in de regio Almelo, bijvoorbeeld in Hengelo, Zwolle, Apeldoorn of Deventer. 

Grijp nu jouw kans en maak jouw sollicitatie snel compleet! Nadat Manpower jouw sollicitatie heeft ontvangen wordt er binnen twee werkdagen contact met opgenomen. 
 

Doorsturen
 
Uitzendwerk