Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Juridisch administratief medewerker UWV

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 19 augustus 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2450 - 3095 per maand € 14,88 - 18,80 per uur
Vacaturenummer: 2303
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Als juridisch medewerker bij UWV ben jij gegarandeerd van een verantwoordelijke baan. Jij draagt zorg voor het nemen van rechtmatige beslissingen over uitkeringsaanvragen. Jouw juridische, secure en kritische blik komen daarbij goed van pas! In ruil voor jouw inzet kun je rekenen op pensioenopbouw, reiskostenvergoeding, een baan voor langere tijd en een brutosalaris tot € 3.085,46 per maand! Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan nu direct!

Voor UWV in Utrecht is uitzendbureau Manpower op zoek naar meerdere juridisch administratief medewerkers.
 
Als juridisch administratief medewerker ben jij werkzaam op de backoffice van de divisie Uitkeren bij UWV. Hier verwerk jij samen met je collega’s verschillende klantdossiers die allemaal van uitkeringsgerechtigden zijn. Elke dag begin je met een overleg waarin de prioriteiten voor die dag worden vastgesteld. Jij onderhoudt klantdossiers van zowel nieuwe als bestaande klanten. Jij hebt een verantwoordelijke functie, want jij neemt namelijk zelfstandig een beslissing over het wel of niet toekennen van een uitkering.

Het kan voorkomen dat iemand het niet eens is met een beslissing en dan zul jij telefonisch of per e-mail contact opnemen met de klant. Je bent daarnaast ook bezig met het opvolgen van openstaande meldingen in het systeem. Belangrijk om te weten is dat je met vijf á zes hoofdsystemen werkt.

Elke week heb jij een multidisciplinair overleg waarbij complexere dossiers worden besproken.
 
Dit krijg je

 • Brutosalaris tussen € 2.455,05 en € 3.085,46 per maand
 • Reiskostenvergoeding op basis van ov-kosten of kilometervergoeding afhankelijk van je totale reisafstand
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Fulltime baan van 38 uur per week 
 • De kans om te investeren in jezelf en in je medemens
 • Functie voor de lange termijn
 • Gratis trainingen volgen via e-learningsplatform Manpower Academy


Hier ga je werken

Jij komt te werken bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Deze organisatie is verantwoordelijk voor het verzorgen van werknemersverzekeringen in Nederland. De divisie waar jij komt te werken, Uitkeren, zorgt voor inkomen voor mensen als dit voor hen niet direct of niet meer mogelijk is om zelf te realiseren.

Werkloosheidwet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijk voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere interne en/of externe behandelaars. Deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW) 
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten.?Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  

Werktijden 
In deze fulltime functie werk je 38 uur per week. Werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo niveau 4 diploma bij voorkeur in juridische richting
 • Ten minste één half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Minimaal 38 uur per week beschikbaar
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 
Daarnaast woon je bij voorkeur in (de buurt van) Utrecht, bijvoorbeeld in Hilversum, Amersfoort, Nieuwegein of Woerden.

Doorsturen
 
Uitzendwerk