Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Financieel administratief medewerker UWV Hengelo

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 11 oktober 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2188 - 3079 per maand € 13,29 - 18,70 per uur
Vacaturenummer: 21058
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Goede analytische vaardigheden, behulpzaam en communicatief sterk: dit zijn de eigenschappen die jou goed omschrijven! Beschik je daarnaast ook over een mbo niveau 4 diploma of hoger? Dan ziet Manpower een match tussen jou en UWV! Hier ga je voor lange termijn aan de slag als financieel administratief medewerker en kun je rekenen op een veelzijdig takenpakket, ontwikkelingsmogelijkheden en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Grijp deze kans en solliciteer vandaag nog! 

Uitzendbureau Manpower is voor UWV Hengelo op zoek naar meerdere financieel administratief medewerkers. 

Een nieuwe werkdag is begonnen en tijdens de dagstart komen jij en je collega’s samen om een werkverdeling te maken. Wie ontfermt zich over welk klantdossier? Dit kunnen zowel bestaande als nieuwe klantdossiers zijn. Als er eenmaal een verdeling is gemaakt ben jij op je werkdag bezig met het: 

 • Bepalen van het recht, de hoogte en duur van de uitkering
 • Beslissen over het uitbetalen van de uitkering
 • Onderhouden van telefonisch contact met de klant
 • Opvolgen van openstaande meldingen in het systeem

Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 13,29 en € 18,70 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw vervoersmiddel
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via Manpower Academy (meer dan 200 online trainingen)
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Functie voor lange termijn met kans op direct contract (op de langere termijn)


Hier ga je werken

Je gaat werken bij UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV zorgt ervoor dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens onder andere: Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. De divisie Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.

Werkloosheidwet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.

Ziektewet (ZW)
Indien je met de Ziektewet uitkering aan de slag gaat, krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant&Service afdeling. Je bepaalt hierbij het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  

Werktijden
Je werkt in deze functie fulltime van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. 

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.'
 

Dit neem je mee

 • Ten minste een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minimaal een half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • In staat om zonder problemen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week 

Verder herken jij jezelf in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid. En woon je in de regio Hengelo, bijvoorbeeld in Almelo, Zwolle, Apeldoorn of Deventer? Dan is dit mooi meegenomen!  

Ben je nog steeds enthousiast na het lezen van deze vacature? Twijfel dan niet en maak jouw sollicitatie zo snel mogelijk compleet! 

Doorsturen
 
Uitzendwerk (naar vast)