Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Utrecht

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 19 augustus 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2455 - 3086 per maand € 14,91 - 18,74 per uur
Vacaturenummer: 2308
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget
 • Thuiswerk mogelijkheid

Dit ga je doen

Wat wij bieden: een baan waarin jij jezelf continu kunt blijven ontwikkelen. Wat wij van jouw vragen: minimaal een mbo niveau 4 diploma (bijvoorbeeld in juridische richting) en ten minste zes maanden stage- of werkervaring als juridisch administratief medewerker en fulltime beschikbaarheid. Wat dit kan worden: een ideale match tussen jou en UWV! Benieuwd naar welke arbeidsvoorwaarden jij nog meer kunt uitkijken? Lees dan vooral verder en ontdek de rest van de vacature!
 
Uitzendbureau Manpower is voor UWV Utrecht op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.

Let op: Wil je in aanmerking komen voor meerdere locaties? Eén sollicitatie volstaat.
 
Als uitkeringsdeskundige bij UWV Utrecht werk je op de backoffice van de organisatie. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor verschillende klantdossiers, welke betrekking hebben op uitkeringsgerechtigden. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering. Het kan soms voorkomen dat een klant niet helemaal tevreden is met jouw beslissing, mogelijk geef je dan een toelichting.
 
Tijdens jouw werkdag houd je rekening met veel aspecten, bijvoorbeeld een (eventuele) sollicitatieplicht van de klant. Om 17.00 uur loop je nog even je mailbox na, rond je de laatste mails af en sluit je jouw computer af. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers!

Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin de complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden.
 
Dit krijg je

 • Brutosalaris tussen € 2.455,05 en € 3.085,46 per maand
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Reiskostenvergoeding vanaf tien kilometer enkele reis of volledige ov-vergoeding
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Een kwetsbare doelgroep kunnen helpen


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt ervoor dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, proactiviteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn, bijvoorbeeld volgens Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. De afdeling Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.

Jij komt te werken op het kantoor in Utrecht, dus houd hier rekening mee als jij met het ov of eigen vervoer moet reizen.

Werkloosheidswet (WW) 
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijk voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere interne en/of externe behandelaars. Deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.  

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW) 
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten.?Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW-claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  

Werktijden
In deze fulltime functie werk je 38 uur per week. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn  hier te vinden.’

Dit neem je mee

 • Minimaal mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens één half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Fulltime beschikbaarheid van 38 uur per week


Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de volgende competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.  Bij voorkeur woon je in de regio Utrecht, bijvoorbeeld in Zeist, Hilversum of Nieuwegein.  Dit is niet verplicht, maar scheelt je wel veel reistijd!

Ben jij niet in het bezit van (minimaal) een mbo niveau 4 diploma én zes maanden werkervaring? Dan kunnen wij jou sollicitatie niet in behandeling nemen!Doorsturen
 
Uitzendwerk (naar vast)