Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Solliciteren tijdens corona:
Onze sollicitaties gaan gewoon door, want we hebben jou hard nodig. Het contact vindt voornamelijk plaats via mail, telefoon of videocall en we volgen de richtlijnen van het RIVM.

Ontslagconsulent UWV Zwolle

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: HBO
Publicatiedatum: 08 april 2021
Uren per week: 32
Salaris: Indicatie per maand
€ 2353 - 3425 per maand € 16,97 - 24,70 per uur
Vacaturenummer: 20665
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV
 • Toegang tot Studytube

Dit ga je doen

Ben jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht? Als jij weet wat er speelt op juridisch en maatschappelijk gebied, ben jij dé persoon voor de rol van ontslagconsulent! Met jouw hbo-diploma of hoger richting Rechten ben jij in staat om gedegen beslissingen over ontslagaanvragen te nemen. Wil jij kunnen rekenen op een baan met (z)inhoud, een salaris tot maar liefst € 24,70 bruto per uur en reiskostenvergoeding? Lees dan gauw verder en vergeet niet te solliciteren!

Voor UWV in Zwolle is uitzendbureau Manpower op zoek naar meerdere ontslagconsulenten.

Als ontslagconsulent behandel je ontslagaanvragen van werknemers en werkgevers. Jij voert procedure op snelle, rechtmatige en kwalitatief hoogwaardige wijze. Nadat je de aanvraag in behandeling neemt, doe je onderzoek naar de voor- en tegenargumenten van de opzegging van de arbeidsovereenkomst. Daarna leg je het dossier voor aan de senior ontslagconsulent en/of je leidinggevende ter besluitvorming. Jouw uiteindelijke beslissing raakt de belangen van medewerkers, werkgevers én maatschappelijke gevoeligheden. Na het genomen besluit stel je de conceptbeschikkingen op binnen de daarvoor geldende voorschriften. Verder signaleer je knelpunten in de uitvoering van het beslisproces en rapporteer je deze en verstrek je juridische informatie over toebedeelde wettelijke taken. Ook ben je verantwoordelijk voor het vertalen van toebedeelde wettelijke taken naar rechten en plichten voor betrokken partijen.

Dit krijg je

 • Brutosalaris tussen € 16,97 en € 24,70 per uur
 • Reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer of volledige ov-vergoeding
 • Parttime baan van 32 uur per week
 • Functie voor de lange termijn
 • Pensioenopbouw via Manpower (na 26 gewerkte weken)
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via e-learningsplatform Studytube


Hier ga je werken

Jij gaat werken bij UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen; de organisatie die ervoor zorgt dat werknemersverzekeringen worden uitgevoerd. Jij maakt straks deel uit van de afdeling Arbeidsjuridische Dienstverlening waar je er (landelijk) zo’n honderdvijftig collega’s bij krijgt.

Arbeidsjuridische Dienstverlening is verantwoordelijk voor het beantwoorden van arbeidsrechtelijke vragen van zowel werkgevers, werknemers als hun vertegenwoordigers. Deze vragen lopen uiteen en kunnen gaan over proeftijd, rechten bij uitzendwerk, concurrentiebedingen, arbeidsvoorwaarden, arbeidscontracten of andere gerelateerde zaken.

Meer informatie over je directe collega’s en de afdeling vertellen wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Werktijden
In deze functie ga jij parttime voor 32 uur per week aan de slag. Je werkt van maandag tot en met vrijdag tijdens reguliere kantooruren.Dit neem je mee

 • Een hbo-diploma of hoger richting Rechten
 • Ten minste zes maanden stage- of werkervaring met arbeidsrecht, bijvoorbeeld als ontslagconsulent, juridisch medewerker of vergelijkbaar
 • Actuele kennis van politieke, maatschappelijke en juridische ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht (met name ontslagrecht) en het bestuursrecht
 • Beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week

Bij voorkeur ben je woonachtig in of in de buurt van Zwolle, bijvoorbeeld in Hoogenveen, Kampen of Deventer.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet te lang en reageer vandaag nog!

Doorsturen
 
Uitzendwerk