Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige fulltime UWV Hengelo

Vacature bij: Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 09 juni 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2129 - 2596 per maand € 12,93 - 15,77 per uur
Vacaturenummer: 7407
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget
 • Toegang tot Studytube

Dit ga je doen

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarin jij jezelf kunt blijven ontwikkelen en je je kunt inzetten voor de maatschappij? Dan zoeken wij jou! Als uitkeringsdeskundige behandel jij aanvragen die betrekking hebben op werknemersuitkeringen. Voor jouw analytische vaardigheden en betrokkenheid ontvang je een brutoloon tot € 15,77 per uur, reiskostenvergoeding en maak je kans op een direct contract bij UWV. Is deze nieuwe uitdaging iets voor jou? Solliciteer dan direct! 

Uitzendbureau Manpower is voor UWV Hengelo op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.
 
De naam zegt het al een beetje: als uitkeringsdeskundige zet jij jouw kennis en kunde van uitkeringen in om, met behulp van wet- en regelgeving, te bepalen of mensen in aanmerking komen voor een uitkering. Snelheid en nauwkeurigheid zijn hierbij van belang! Concreet voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Verzamelen, interpreteren, verwerken en beoordelen van informatie
 • Toezien op en bewaken van inhoudelijke en administratieve afhandeling van dossiers
 • Contact onderhouden met collega’s en werkgevers, zowel intern als extern
 • Verrichten van werkzaamheden met betrekking tot uitkeringshoogte en -duur
Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 12,93 en € 15,77 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw vervoersmiddel
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via Manpower Academy (meer dan 200 gratis online trainingen)
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Functie voor lange termijn met kans op direct contract (op de langere termijn)


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens o.a.: Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.

Werkloosheidwet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.

Ziektewet (ZW)
Indien je met de Ziektewet uitkering aan de slag gaat, krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant&Service afdeling. Je bepaalt hierbij het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  


Werktijden
De werktijden in deze functie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. 

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.'Dit neem je mee

 • Minimaal mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens een half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • In staat een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week 

Verder woon je bij voorkeur in de regio Hengelo, bijvoorbeeld in Almelo, Zwolle, Apeldoorn of Deventer. Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.

Ben je nog steeds enthousiast? Dat is een goed teken! Wacht daarom niet te lang en maak jouw sollicitatie snel compleet. 

Doorsturen
 
Uitzendwerk