Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Inkomensconsulent UWV Eindhoven

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 29 november 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2661 per maand € 16,16 per uur
Vacaturenummer: 9638
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Ontwikkel mogelijkheden
 • Toegang tot Manpower Academy

Dit ga je doen

Een baan waarbij je bijdraagt aan de maatschappij, het staat jou op het lijf geschreven. Waarom? Met jouw analytisch vermogen en kennis van de sociale wetgeving weet jij weloverwogen beslissingen te maken met betrekking tot het toewijzen van uitkeringen. Zoek je naar een werkplek waar je ontwikkeling voorop staat en je ook nog kunt genieten van voordelen zoals pensioenopbouw, reiskostenvergoeding én een brutosalaris van € 16,13 per uur! Lees dan snel verder en solliciteer direct!
 
Manpower zoekt meerdere inkomensconsulenten voor UWV in Eindhoven.

Als inkomensconsulent bij het UWV ben jij verantwoordelijk voor het beslissen of mensen in aanmerking komen voor een uitkering. Vanuit jouw gedegen kennis en expertise beoordeel je elke situatie opnieuw op objectieve wijze. Onder begeleiding van de wet- en regelgeving weet jij snelheid en nauwkeurigheid te combineren, zodat jouw productiviteit de hoogte in stijgt.

Samenvattend ziet jouw takenpakket er als volgt uit:

 • Toezien op en bewaken van de inhoudelijke en administratieve afhandeling van dossiers
 • Contact onderhouden met collega’s en werkgevers, zowel intern als extern
 • Verzamelen, interpreteren, verwerken en beoordelen van informatie
 • Verrichten van werkzaamheden met betrekking tot uitkeringshoogte en -duur

Dit krijg je
 • Brutosalaris van € 13,29 tot € 16,13 per uur (op basis van werkervaring)
 • Volledige ov-vergoeding of een variabele reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw werkdagen
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Baan voor de lange termijn
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Gratis toegang tot e-learningsplatform Manpower Academy


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. UWV heeft meermaals het certificaat Top Employer ontvangen! Bedrijven die vooruitstrevend zijn en een uitstekend HR-beleid hebben kunnen deze certificering ontvangen. 

Werkloosheidswet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen. 

Arbeidsongeschiktheidswetten (AW) 
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken, hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met afsluiting van het dossier. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  
 
Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn  hier te vinden.’
 
Werktijden
In deze rol werk jij van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. Wij vragen een zekere mate van flexibiliteit met betrekking tot jouw uren.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo niveau 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens zes maanden stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Sterk analytisch vermogen en kennis van wet- en regelgeving rondom sociale verzekeringen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week
 • In staat om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen

Bij voorkeur woon je in Eindhoven of omgeving, bijvoorbeeld in Helmond, Valkenswaard of Best.

Manpower en UWV zoeken kandidaten die klantgericht zijn, prima kunnen samenwerken en prestaties en resultaten altijd in het oog weten te houden. Zijn dit competenties waar jij je in herkent? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Doorsturen
 
Uitzendwerk