Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Heerlen

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 29 juli 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2132 - 2601 per maand € 12,95 - 15,80 per uur
Vacaturenummer: 7373
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Een uitdagende functie waarin je bijdraagt aan de samenleving en iets kunt betekenen voor de medemens. Dit kun je onder andere verwachten in de rol van uitkeringsdeskundige! Heb jij een mbo niveau 4 diploma, klantgerichte instelling en minimaal een half jaar werkervaring een juridische en/of administratieve functie? Dan ziet Manpower een match! In ruil voor jouw waardevolle bijdrage biedt Manpower jou prima arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden en een fulltime baan. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder! 
 
Voor UWV in Heerlen is uitzendbureau Manpower op zoek naar uitkeringsdeskundigen.

Let op! Wil je in aanmerking komen voor meerdere locaties? Eén sollicitatie volstaat.
 
Wat doet een uitkeringsdeskundige?
Als uitkeringsdeskundige bij UWV Heerlen ben je werkzaam op de backoffice van de organisatie. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verschillende klantdossiers, dit heeft betrekking op uitkeringsgerechtigden. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering. Uiteindelijk neem je zelfstandig de beslissing over het uitbetalen van de uitkering. Indien een klant niet helemaal tevreden is of nog vragen heeft over jouw beslissing dan neem je telefonisch of per mail contact op.
 
Het (eventuele) telefonisch terugbelverzoek komt voort vanuit jouw collega’s die werkzaam zijn op de Klant & Service afdeling. Vervolgens sta je de klant telefonisch te woord en zorg jij voor adequate acties, dit kan intern zijn of een opvolggesprek. Na een welverdiende pauze volg je de openstaande meldingen op in het systeem (er zijn zo’n 5 a 6 hoofdsystemen, die jou een leidraad geven voor je werkdag). Tijdens jouw werkdag houd je rekening met veel aspecten, bijvoorbeeld met een (eventuele) sollicitatieplicht van de klant. Om 17.00 uur loop je nog even je mailbox na en rond je de laatste mails af en sluit je jouw computer af. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers!

Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin de complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden.  

Dit krijg je

 • Brutosalaris van € 2.132,11 tot € 2.601,18 per maand
 • Pensioenopbouw via Manpower
 • Reiskostenvergoeding volgens regeling van UWV
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Gratis toegang tot E-learning platform Studytube via Manpower
 • Een functie voor de lange termijn


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Ook verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, proactiviteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. De visie van het UWV is dat mensen op hun best zijn wanneer zij door werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Door werken voor mensen te bevorderen draagt UWV bij aan een optimaal functionerende samenleving.
 
On-the-job training
Voor je bij UWV aan de slag gaat, volg jij ongeveer een training van 6 maanden. Deze bereidt jou voor op je nieuwe baan door jou alles te leren over de wet- en regelgeving die van toepassing is op de dossiers die jij gaat behandelen. Deze training neemt 38 uur per week in beslag; het is belangrijk dat jij fulltime beschikbaar bent. Vakanties opnemen in de trainingsperiode is helaas niet mogelijk. 

Ziektewet (ZW) 
Indien je op de Ziektewet uitkering aan de slag gaat krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant&Service afdeling. Je bepaalt hierbij?het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  

Werkloosheidwet (WW) 
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.  

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn  hier te vinden.’
 
Werktijden
Bij UWV werk jij fulltime van maandag tot en met vrijdag gedurende kantoortijden.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting (zonder mbo niveau 4 diploma kunnen wij je sollicitatie niet in behandeling nemen)
 • Minstens één half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • In staat een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen
  
Bij voorkeur woon je in Heerlen of omgeving, bijvoorbeeld in Geleen, Sittard of Maastricht.

Doorsturen
 
Uitzendwerk