Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Eindhoven

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 23 juni 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2129 - 2597 per maand € 12,93 - 15,77 per uur
Vacaturenummer: 9646
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV
 • Toegang tot Studytube

Dit ga je doen

Jouw droombaan heeft: een uitdagend takenpakket, ontwikkelingsmogelijkheden, een brutosalaris tot € 15,77 per uur en gezellige collega's. Herken jij jezelf hier in? Dan ben je bij deze vacature aan het juiste adres. De functie van uitkeringsdeskundige bij UWV beschikt namelijk over dit en meer! Je kunt ook rekenen op een uitgebreid inwerktraject en mag binnenkort een toonaangevende werkgever op je cv bijschrijven. Heb jij een mbo niveau 4 diploma of hoger, enige juridische en/of administratieve werkervaring en ben jij fulltime beschikbaar? Laat deze kans dan niet aan je voorbijgaan en solliciteer vandaag nog!

Uitzendbureau Manpower is voor UWV Eindhoven op zoek naar meerdere fulltime uitkeringsdeskundigen.

Let op: Wil je in aanmerking komen voor meerdere locaties, dan volstaat één sollicitatie.

Als uitkeringsdeskundige bij UWV in Eindhoven werk je op de backoffice van de organisatie. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het beheren van klantdossiers die betrekking hebben op uitkeringsgerechtigden. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering.

Nog even op een rij:

 • Beheren van diverse klantdossiers
 • Beoordelen van uitkeringsaanvragen aan de hand van geldende wet- en regelgeving
 • Onderhouden van het huidige bestand (verwerken van uitkeringsbetalingen, aanvullingen of bijvoorbeeld verhuizingen)

Altijd blijven ontwikkelen
Tijdens de opleidingsperiode controleer je kruislings elkaars bestanden. Elke fout in het proces dient zelf hersteld te worden. In deze functie kun je rekenen op een pittig inwerktraject, het beoordelen van uitkeringsaanvragen is namelijk niet iets wat je zomaar doet. Zodra je begint, merk je dat je deel uitmaakt van een hecht team dat jou in het begin graag op sleeptouw neemt. Wanneer je bekend bent geraakt met alle processen is het aan jou om te laten zien wat je kunt. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen vragen meer mag stellen, maar wordt er van jou verwacht dat je zelfstandig kunt werken.
 
Dit krijg je
 • Brutosalaris van € 12,93 tot € 15,77 per uur
 • Volledige ov-vergoeding of een variabele kilometervergoeding
 • Gemoedelijke werksfeer en werken op een centrale, goed bereikbare locatie 
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Gratis toegang tot e-learningsplatform Manpower Academy


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt ervoor dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. UWV heeft meerdere keren het certificaat Top Employer ontvangen voor hun vooruitstrevendheid en hun uitstekende HR-beleid.

Werkloosheidswet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.  

Ziektewet (ZW) 
Indien je op de Ziektewet uitkering aan de slag gaat krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant & Service afdeling. Je bepaalt hierbij het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  
 
Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.’
 
Werktijden
In deze rol werk jij van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. Wij vragen een zekere mate van flexibiliteit met betrekking tot jouw uren.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo niveau 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minstens zes maanden stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Sterk analytisch vermogen en kennis van wet- en regelgeving rondom sociale verzekeringen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Bij voorkeur woon je in de regio Eindhoven, bijvoorbeeld in Helmond, Valkenswaard of Best.
 
Ben jij enthousiast en voldoe je aan de eisen? Solliciteer dan direct en Manpower neemt binnen twee werkdagen contact met jou op!

Doorsturen
 
Uitzendwerk