Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Solliciteren tijdens corona:
Onze sollicitaties gaan gewoon door, want we hebben jou hard nodig. Het contact vindt voornamelijk plaats via mail, telefoon of videocall en we volgen de richtlijnen van het RIVM.

Uitkeringsdeskundige UWV Groningen

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 16 november 2020
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2132,11 - 2601,18 per maand € 13,00 - 15,86 per uur
Vacaturenummer: V-0026297
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Wil jij jouw behulpzame, analytische karakter inzetten voor een kwetsbare doelgroep? Wat wij van jouw vragen: minimaal een mbo niveau 4 diploma en ten minste zes maanden stage- of werkervaring als juridisch administratief medewerker. Wat dit kan worden: een ideale match tussen jou en UWV! Benieuwd naar welke arbeidsvoorwaarden jij nog meer kunt uitkijken? Lees dan vooral verder en ontdek de rest van de vacature!

Uitzendbureau Manpower is voor UWV Groningen op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.
 
Als uitkeringsdeskundige bij UWV Groningen werk je in de backoffice van de organisatie. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor verschillende klantdossiers die betrekking hebben op uitkeringsgerechtigden. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering. Uiteindelijk neem je zelfstandig de beslissing over het uitbetalen van de uitkering. Indien een klant niet helemaal tevreden is of nog vragen heeft over jouw beslissing dan neem je telefonisch of per e-mail contact op.
 
Het (eventuele) telefonische terugbelverzoek komt voort vanuit jouw collega’s die werkzaam zijn op de Klant & Service afdeling. Jij staat de klant telefonisch te woord en zorgt voor adequate acties, bijvoorbeeld door zaken intern op te volgen of door middel van een opvolggesprek. Na een welverdiende pauze volg je de openstaande meldingen op in het systeem. Tijdens jouw werkdag houd je rekening met veel aspecten, bijvoorbeeld met een (eventuele) sollicitatieplicht van de klant. Om 17.00 uur loop je nog even je mailbox na, rond je de laatste e-mails af en sluit je jouw computer af. Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers!

Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden. In deze rol werk je van maandag tot en met vrijdag tussen reguliere kantoortijden.
 
Dit krijg je

 • Brutosalaris tussen € 12,93 en € 15,77 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • On-the-job training van 3 maanden
 • Reiskostenvergoeding vanaf 10 kilometer als je met de auto reist, anders een volledige vergoeding van ov-kosten
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Functie voor lange termijn

Let op! Gedurende de trainingsperiode van drie maanden kun je geen vakantie opnemen.

Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, proactiviteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. Deze divisie zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens de Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of Arbeidsongeschiktheidswet (AOW). De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. De divisie Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.
 
Werkloosheidwet (WW)
Als je binnen de divisie werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, welke je informeert over de gevolgen van jouw beslissingen.
 
Werken met Zinhoud
'Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.'

Werktijden
In deze functie werk je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. Je precieze werktijden worden in overleg met jou bepaald.

Dit neem je mee

 • Mbo niveau 4 diploma of hoger
 • Minstens zes maanden stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week 
 • In staat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen
 
Bij voorkeur woon je in Groningen of omgeving, bijvoorbeeld in Assen, Drachten of Leeuwarden. Ook is het van belang dat jij jezelf herkent in de volgende competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.

Zo solliciteer je
 • Online solliciteren via de button 
 • Maken van een online vragenlijst
 • Wij nemen contact met jou op voor een persoonlijk telefoongesprek 
 • Samen kijken wij of deze (of eventueel een andere) vacature bij jou past 
 • Maken van een online assessment
 • Op sollicitatiegesprek bij de Manpower vestiging en/of de opdrachtgever

#:ABEDGIJ…

Solliciteren duurt slechts 2 minuten!

Doorsturen
 
Uitzendwerk (naar vast)