Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Eindhoven

Klant: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 11 juni 2019
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2058 - 2511 per maand € 12,55 - 15,31 per uur
Vacaturenummer: V-0027039
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV

Over de functie

Ben jij op zoek naar een baan waarin jij jezelf alsmaar kunt blijven ontwikkelen? Kan jij niet wachten om jouw rechtvaardig oordeel te vellen over uitkeringsaanvragen? Wil jij ook heel graag jouw behulpzame, analytische karakter inzetten voor een kwetsbare doelgroep? Beschik jij hiernaast ook nog eens over een afgeronde MBO 4 opleiding? Dan zoeken wij jou!
 
Uitzendbureau Manpower is voor UWV Eindhoven op zoek naar meerdere uitkeringsdeskundigen.
 
Hoe ziet een werkdag er uit?
Als uitkeringsdeskundig bij UWV Eindhoven werk je in een zelfsturend team. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verdelen van de klantdossiers. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag stellen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, hoogte en duur van de uitkering. Uiteindelijk neem je zelfstandig de beslissing over het uitbetalen van de uitkering. Indien een klant niet helemaal tevreden is of nog vragen heeft over jouw beslissing dan neem je telefonisch of per mail contact op.
 
Het telefonisch terugbelverzoek komt voort vanuit jouw collega’s die werkzaam zijn op de Klant & Service afdeling. Vervolgens sta je de klant telefonisch te woord en zorg jij voor adequate acties, dit kan intern zijn of een opvolggesprek. Ook controleer je of de klant zich aan de sollicitatieplicht houdt. Na een welverdiende pauze volg je de openstaande meldingen op in het systeem (er zijn zo’n 5 a 6 hoofdsystemen, die jou een leidraad geven voor je werkdag). Om 17.00 uur loop je nog even je mailbox na en rond je de laatste mails af en sluit je jouw computer af. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers!
 
Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin de complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden.
 
Wat krijg jij voor werken bij het UWV terug?

 • Brutosalaris tussen €12,55 en €15,31 per uur 
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower
 • Reiskostenvergoeding reis je met OV? Dan worden je reiskosten volledig vergoed (hierbij hoort ook je eventuele fietsreis naar het station). Reis je met de auto? Dan ontvang je onder de 10 km geen vergoeding. De verdere reiskostenvergoeding is afhankelijk van hoeveel dagen je werkt en hoeveel km je reist, hierom worden deze reiskosten per individu afgestemd
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Een kwetsbare doelgroep kunnen helpen
 • Functie voor lange termijn
 
Altijd blijven ontwikkelen
Tijdens de opleidingsperiode controleer je kruislings elkaars bestanden. Elke fout in het proces dient zelf hersteld te worden. Het team waarin je komt te werken bestaat uit ongeveer 10 tot 12 uitkeringsdeskundigen en 1 teammanager.

Je bent nooit uitgeleerd. De wet verandert namelijk elke maand. Bijvoorbeeld door de politiek, een ombudsman of als er weer een keer iets in het nieuws is geweest; hierdoor kunnen wetten zo maar weer worden aangepast. Het is hierom niet verstandig om het wetboek uit je hoofd te leren. Wat wel belangrijk is dat je weet waar en in welke systemen jij de relevante informatie m.b.t. wet- en regelgeving kan vinden.

‘’Het werk is nooit af. De systemen raken nooit leeg en elke dag komen er weer nieuwe aanvragen bij. Hierom is het erg belangrijk dat je zelf goed prioriteiten kan stellen. – Uitkeringsdeskundige"

Over het bedrijf

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal.
 
‘De visie van het UWV is dat mensen op hun best zijn wanneer zij door werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Door werken voor mensen te bevorderen draagt UWV bij aan een optimaal functionerende samenleving.’
 
Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens o.a.: Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.
 
Werktijden
De werktijden in deze functie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. Tijdens het inwerktraject wordt er van je verwacht dat je ook 38 uur beschikbaar bent.

Functie-eisen

Wil jij graag aan de slag als uitkeringsdeskundige bij UWV Eindhoven? Fijn! Loop eerst nog even de onderstaande functie-eisen na en wie weet tot snel!

 • Jij beschikt minimaal over een MBO 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Jij hebt minimaal een half jaar jaar stage- of werkervaring als juridisch administratief medewerker of in een vergelijkbare functie
 • Jij bent sterk analytisch ingesteld
 • Jij bent gedurende en na het inwerktraject fulltime, 38 uur per week beschikbaar
 • Jij hebt tijdens het inwerktraject geen vakantie gepland
 • Jij kunt zonder problemen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen
 • Jij woont bij voorkeur in de regio Eindhoven, bijvoorbeeld in Helmond, Valkenswaard of Best
 
Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.
 
Startdatum
In deze functie start je in september! Wil jij graag aan de slag bij UWV? Klik dan snel op de ‘Solliciteer direct’ knop om direct te solliciteren!
 
Zo werkt onze sollicitatieprocedure
 • Online solliciteren via de button: ‘solliciteer direct’ en toevoegen van jouw motivatie
 • Maken van een online vragenlijst
 • Manpower bekijkt jouw sollicitatie, CV en motivatie
 • Wij nemen contact met jou op voor een persoonlijk telefoongesprek
 • Samen kijken wij of deze (of eventueel een andere) vacature bij jou past
 • Maken van een online assessment
 • Op sollicitatiegesprek bij de Manpower vestiging en/of de opdrachtgever
 
Staat de vacature van medewerker uitkeren bij UWV Eindhoven nog online op de website Manpower.nl? Dan is de functie nog beschikbaar.
 
We kijken uit naar jouw online sollicitatie!
 

Solliciteren duurt slechts 2 minuten!

Doorsturen
 
Uitzendwerk