Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Medewerker klantenservice Gemeente Den Haag

 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid-Holland
 • Opleidingsniveau:
  • MBO
Vacature kenmerken
 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid-Holland
Vacature kenmerken

Over de functie

Weet jij met jouw klantvriendelijke instelling mensen zo goed mogelijk te informeren over producten, projecten en diensten van de Gemeente Den Haag? Heb jij minimaal 1 jaar ervaring binnen een callcenter of een andere telefonische klantcontact omgeving? Lees dan snel verder!

Manpower is namelijk continue op zoek naar klantgerichte klantenservice medewerkers voor de twee contactcenters van de Gemeente Den Haag, namelijk de Dienst Publiekszaken (DPZ) en Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW). 

Wat ga jij doen?
Als klantenservice medewerker op de frontoffice verzorg jij zo optimaal mogelijk de eerstelijns informatievoorziening aan inwoners van de stad Den Haag en aan instellingen, over de verschillende producten en diensten.. Jij gaat er voor zorgen dat de klantenservice altijd goed bereikbaar is zodat de klanten op een efficiënte, klantvriendelijke én positieve manier te woord worden gestaan. Het maken van afspraken met klanten, het doorverwijzen of doorverbinden naar de juiste specialisten van de mid-office zijn concrete voorbeelden van de soort gesprekken die je zult voeren. Veel werkzaamheden hebben een ‘multitasking’ karakter, tijdens het gesprek moet je goed luisteren en analyseren, in verschillende systemen kijken om de echte klantvraag te achterhalen. Daarnaast zoek je informatie op in de kennisbank of op de internetsite en registreer je ieder gesprek.

Werkzaamheden
- Aanleveren van informatie aan verschillende partijen, zowel via telefoon, email als webcare kanalen
- Raadplegen van inter- en intranetsites en applicaties
- Doorzetten van vragen naar de juiste afdeling
- Registreren van vragen in een klantinformatiesysteem, volgens geldende procedures
- Aannemen van klachtmeldingen en deze registreren en de klager op de hoogte houden van de afhandeling 
- Signaleren van knelpunten of verbetermogelijkheden in de informatievoorziening

Jij kunt in deze functie parttime werken, tussen de 25 en 32 uur per week. De werkdagen zijn van 8.30 en 17.00 uur. Je dient hier flexibel in te zijn. De roosters worden 4 weken van te voren opgesteld. De eerste 7 weken zal jij een training krijgen. Deze training is dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur. Vanwege deze training en de aansluitende inwerkperiode is het dan ook niet mogelijk om de eerste drie maanden verlof te krijgen.

Wat maakt deze functie nog leuker?
- Een functie voor minimaal 25 tot max. 32 uur per week
- Een salaris van 1.766 euro bruto per maand (op basis van 36 uur)
- Een reiskostenvergoeding van 9 cent per kilometer met een max van 5,40 euro bruto per dag
- Een uitgebreide training voor aanvang, van circa 7 weken (deze krijg je betaald!)
- Een functie waarbij jij van betekenis kan zijn voor de inwoners van de stad Den Haag

Over het bedrijf

Uitzendbureau Manpower biedt jou deze callcenter functie aan bij de gemeente Den Haag. Binnen de gemeente Den Haag zijn er twee contactcenter afdelingen. Namelijk bij het DPZ (Dienst Publiekszaken) en SZW (Sociale Zaken & Werkgelegenheidsprojecten).

Dienst Publicatiezaken
De dienst Publiekszaken (DPZ) vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag voor alle belanghebbenden en belangstellenden en is daarmee het gezicht voor de burger in de dienstverlening. Kortom, de afdeling is het visitekaartje van de gemeente Den Haag en bedient ieder excellent en met Haagse hoffelijkheid. Het DPZ kent drie sectoren: Klantcontactcentrum, Belastingzaken en Stadsdelen & Wijken.

Het Klantcontactcentrum (KCC) is de brede front-office organisatie voor de gehele gemeente die de fysieke, telefonische, papieren en elektronische contacten met en van de Hagenaar aanneemt, monitoort en waar mogelijk direct (pro- en reactief) afhandelt. Het KCC is dé ingang van de gemeente, waar burgers, bedrijven en instellingen terecht kunnen voor alle (aan)vragen van en over producten en diensten. De dienstverlening verloopt via de kanalen Click, Call en Face.

Het KCC bestaat uit de onderdelen / afdelingen Content Management Organisatie, Eerste lijn, Tweede lijn, Tweede lijn Specials en Backoffice Burgerzaken. Als klantenservice medewerker ben jij werkzaam op de Eerste lijn. 

Het KCC van de DPZ zit op een centrale locatie in Den Haag en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Sociale Zaken & Werkgelegenheidsprojecten
Sinds maart 2009 beschikt de Gemeente Den Haag over de afdeling Klantenservice SZW; het loket voor onder andere financiële dienstverlening, sociaal juridische dienstverlening, voorzieningen voor gehandicapten, huishoudelijke verzorging, armoedevoorzieningen en uiteraard vragen van uitkeringsgerechtigden.  De Klantenservice SZW is een uniek concept in Nederland en is een bundeling van voorzieningen die voorheen apart werden aangeboden binnen de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Met behulp van een brede intake wordt er gekeken wat de Hagenaar nodig heeft  om mee te doen aan de Haagse samenleving.  Zo wordt bij een klant die zich aanmeldt om in te burgeren ook gekeken of hij/zij schulden heeft, gebruik kan maken van minimaregelingen of andere voorzieningen.

Klantenservice SZW maakt onderdeel uit van de frontoffice dienstverlening van de dienst SZW. Wanneer een klant telefonisch contact zoekt met de Klantenservice SZW is dit de ingang voor informatie, advies aanvragen of contact met zijn/haar contactpersoon.

De klantenservice afdeling SZW ligt buiten het centrum van Den Haag en is daardoor niet goed te bereiken met het OV. Met eigen vervoer is de werklocatie wel goed te bereiken.

Werktijden
De werktijden zijn over het algemeen binnen kantoortijden, tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit kan varieren per afdeling. 

Afhankelijk van jouw ervaring en interesse wordt gekeken op welke klantenservice vacature jij het beste past. 

Functie eisen

Als ideale kandidaat voldoe jij aan de volgende eisen:
- Jij hebt recente aantoonbare ervaring in een callcenter of telefonische klantenservice omgeving
- Jij bent gemotiveerd en ziet een leuke uitdaging om klanten tevreden te houden of juist te maken: jij bent een ster in het oppakken van lastige zaken
- Jij weet om te gaan met weerstand en kunt een goede balans te creëren tussen de belangen van de klant en van de organisatie 
- Jij beschikt over een diploma op minimaal MBO niveau 3 niveau
- Jij hebt een goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid
- Jij bent klantgericht ingesteld
- Jij bent 40 uur per week beschikbaar bent, om tussen de 25 en 32 uur per week te gaan werken
- Jij bent handig met computersystemen en internet
- Jij bent voor minimaal 1 jaar beschikbaar om deze functie uit te voeren
- Jij wilt graag deel uit maken van een hecht team
- Jij voelt je verbonden met de stad Den Haag (ben jij een Hagenees of Hagenaar?)
- Jij bent bijvoorkeur in het bezit van eigen vervoer ( met name voor de afdeling SZW)
- Jij bent woonachtig binnen een straal van 30km vanaf Den Haag, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Leiden of Delft

Daarnaast ben jij: Sociaal, behulpzaam, flexibel, een goede luisteraar, omgevingsbewust, in het bezit van analytisch vermogen en jij staat stevig in je schoenen.

Ben jij enthousiast geworden voor deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen via de "solliciteer direct" button!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
- Solliciteer online op www.manpower.nl, door op de "solliciteer direct" te klikken.
- Beantwoord direct een aantal vragen over jezelf, na het toevoegen van jouw CV en motivatie
0 In deze vragenlijst kun jij aangeven of jij een voorkeur hebt voor een afdeling
0 In de vragenlijst vragen wij ook of jij de gegevens van een referent wilt achterlaten
- Vervolgens zal een online recruiter jouw CV bekijken of jij op basis van jouw werkervaring lijkt aan te sluiten op deze functie
- Maak de online assessment, hier krijg je per e-mail een uitnodiging voor. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:
0 Een typetest
0 Een taaltest
0 Een audiotest
0 Een competentietest
- Een (telefonische) intake met een consultant van Manpower
- Rollenspellen met een consultant van Manpower
- Een gesprek bij de opdrachtgever

Startdatum
Op dit moment staat deze vacature open ter werving. Bij beide klantenservice afdelingen kunnen wij regelmatig kandidaten plaatsen, vandaar dat wij continue werven. Heb jij gesolliciteerd en ben je door de selectie heen? Dan nemen wij contact met jou op zodra er een concrete vacature vrij komt bij de gemeente. Wij kunnen jou dus nog geen concrete startdatum geven. 

Medewerker klantenservice Gemeente Den Haag