12/04/2024
NIEUW
Tielbeke Logistiek B.V.

Logistiek medewerker Tielbeke Lemelerveld

€ 2123 - € 2600 Per maand
location iconLemelerveld
type iconUitzenden
domain iconTransport over land
12/04/2024
NIEUW
Manpower
location iconAmsterdam
type iconUitzenden
12/04/2024
NIEUW
CEVA Logistics Netherlands B.V.
location iconOostrum
type iconUitzenden
domain iconTransport over land
12/04/2024
NIEUW
CEVA Logistics Netherlands B.V.
location iconOostrum
type iconUitzenden
domain iconTransport over land
12/04/2024
NIEUW
Buchrnhornen B.V.

Magazijnmedewerker Buchrnhornen Eindhoven

€ 2327 - € 2993 Per maand
location iconEINDHOVEN
type iconVast

Leer hier alles over het beroep heftruckchauffeur

Wat is een heftruckchauffeur?

Als heftruckchauffeur werk jij mee aan het logistieke proces van jouw werkgever. Jij laadt en lost inkomende en uitgaande vrachtwagens en brengt alle goederen met de heftruck naar de juiste plek. Daar komen vaak andere taken bij kijken, zoals het uitvoeren van (administratieve) controles en het schoonhouden van de werkplek.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Gemiddeld verdient een heftruckchauffeur een brutosalaris van € 2.210 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Wat jij precies gaat verdien, hangt af van de opdrachtgever en vaak ook van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot heftruckchauffeur?

Behalve een heftruckcertificaat is het voor de functie van heftruckchauffeur in de meeste gevallen niet nodig om een bepaald diploma op zak te hebben. Vaker wordt gevraagd om relevante werkervaring. Er zijn wel opleidingen en cursussen op dit gebied te volgen, bijvoorbeeld via de Manpower Logistics Academy. Hier kun je bijvoorbeeld je heftruck-, VCA (VOL)- of Veilig Hijsen certificaat behalen. Zo kun je binnen de logistiek doorgroeien naar bijvoorbeeld een allround logistiek medewerker of zelfs leidinggevende!

Wat moet een heftruckchauffeur kunnen?

Om te kunnen werken als heftruckchauffeur, is het belangrijk dat jij in bezit bent van een heftruckcertificaat. Bij sommige opdrachtgevers kun jij wel alvast aan de slag als jij bereid bent dit diploma te behalen, bijvoorbeeld via de Manpower Academy. Daarnaast wordt soms gevraagd om eerdere werkervaring als bijvoorbeeld heftruckchauffeur, logistiek medewerker of orderpicker. Ook is het in de meeste gevallen belangrijk dat jij de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst.

Waarom wil jij een heftruckchauffeur worden?

Als heftruckchauffeur kun jij altijd wel ergens aan de slag. Er is namelijk veel vraag naar heftruckbestuurders, dus met een certificaat en werkervaring op zak kom je altijd wel ergens aan de bak! Bovendien is de logistieke sector is erg breed en zijn er dus genoeg doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn er parttime en fulltime mogelijkheden en kun je kiezen tussen dag-, nacht- of ploegendiensten. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij de opdrachtgever. Ga jij via Manpower aan het werk? Dan kun jij rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.