24/07/2024
NIEUW
Medtronic B.V.
location iconHeerlen
type iconUitzenden
domain iconGezondheidszorg
24/07/2024
NIEUW
Manpower

Service Warehouse Coordinator Groningen

€ 3000 - € 3300 Per maand
location iconGroningen
type iconVast
24/07/2024
NIEUW
Material in Motion Netherlands B.V.
location iconOude Meer
type iconUitzenden
domain iconIT
24/07/2024
NIEUW
Manpower

Orderpicker Weerselo

€ 2371 Per maand
location iconWeerselo
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
24/07/2024
NIEUW
Waterman Emmeloord Beheer B.V.
location iconEmmeloord
type iconUitzenden
domain iconLandbouw en jacht

Leer hier alles over het beroep cargomedewerker

Wat is een cargomedewerker?

In de rol van cargomedewerker verwerk jij elke dag een stroom aan goederen. Jij zorgt voor het lossen en laden van vrachtwagens, transporteert alle pallets naar de juiste plek en noteert alles op de juiste manier in het systeem. Afhankelijk van waar jij aan de slag gaat, kunnen hier nog aanvullende taken bij komen.

Wat verdient een cargomedewerker?

Een cargomedewerker verdient gemiddeld een brutosalaris van € 2.140 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Wat jij precies gaat verdienen, zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot cargomedewerker?

Voor de functie van cargomedewerker is het vaak niet nodig om een gericht diploma te hebben. Een mbo-1 diploma is dan voldoende. Bij KLM volg je bovendien eerst een opleiding van een week voordat jij aan de slag gaat. Daarnaast kun je als uitzendkracht via de Manpower Academy trainingen volgen voor het behalen van je heftruckcertificaat of bijvoorbeeld richting Medewerker Luchtvracht, Medewerker Vluchtbenodigdheden of Controleur Luchtvracht.

Wat moet een cargomedewerker kunnen?

Als cargomedewerker is het vaak vooral belangrijk dat jij fysiek in staat bent om veel te staan, te lopen en (zware) goederen te tillen. Ook wordt soms gevraagd om minimaal een mbo-2 diploma, rijbewijs B en/of heftruckcertificaat. Ga jij voor KLM of elders op Schiphol aan de slag? Dan is het daarnaast vereist dat jij al minimaal acht jaar in Nederland woont en bereid bent om een screening van de Koninklijke Marechaussee te ondergaan.

Waarom wil jij een cargomedewerker worden?

Naast het feit dat jij ervoor zorgt dat alle cargo op de juiste plek terecht komt, mag jij ook rekenen op een fijn salaris. En afhankelijk van jouw nieuwe opdrachtgever komen daar nog extra voorwaarden bij. Ga jij bijvoorbeeld aan  de slag bij KLM? Dan krijg je onder andere korting in de winkels en restaurants op Schiphol en word jij voordat je gaat werken eerst goed opgeleid. Daarnaast kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij een opdrachtgever. Ga jij via Manpower aan de slag? Dan mag jij als uitzendkracht van Manpower sowieso rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.