22/04/2024
new-label
AKZO Nobel Coatings B.V.

Logistiek medewerker AkzoNobel Sassenheim

€ 14,00 - € 15,00 Per uur
location iconSassenheim
type iconUitzenden
domain iconChemische industrie
22/04/2024
new-label
Nouryon Functional Chemicals B.V.

Productie medewerker Nouryon Herkenbosch

€ 15,00 - € 18,00 Per uur
location iconHerkenbosch
type iconUitzenden
domain iconChemische industrie
22/04/2024
new-label
ABInBev Nederland Holding B.V.

Productiemedewerker AB InBev Dommelen

€ 14,00 - € 15,00 Per uur
location iconValkenswaard
type iconUitzenden
domain iconTransport
22/04/2024
new-label
Manpower

Orderpicker Leeuwarden

€ 19,00 - € 21,00 Per uur
location iconLeeuwarden
type iconUitzenden
domain iconOverige productie
22/04/2024
new-label
PostNL Cross Border Solutions B.V.
location iconAlphen aan den Rijn
type iconUitzenden
domain iconTelecommunicatie

Leer hier alles over het beroep bagagemedewerker

Wat is een bagagemedewerker?

Als bagagemedewerker zorg jij dat alle goederen die mensen meenemen op vakantie of zakenreis op de juiste plek terecht komen. Dit doe je onder andere door de bagage te lossen, te sorteren en te laden. Ook help jij soms mee bij het vervoeren van de bagage en zorg je ervoor dat alles correct gelabeld is.

Wat verdient een bagagemedewerker?

Gemiddeld verdient een bagagemedewerker een brutosalaris van € 2.140 per maand (op basis van een fulltime baan van 40 uur per week). Jouw exacte salaris zal per opdrachtgever verschillen en hangt vaak af van werkervaring en kennisniveau.

Hoe word je opgeleid tot bagagemedewerker?

Om bagagemedewerker te worden, is het vaak niet nodig om een gericht diploma te hebben. Een mbo-1 diploma is dan voldoende. Bij KLM word je bovendien in een week opgeleid voordat jij aan de slag gaat. Daarnaast zijn er via de Manpower Academy trainingen te volgen voor het behalen van je heftruckcertificaat of voor bijvoorbeeld Medewerker Luchtvracht, Medewerker Vluchtbenodigdheden of Controleur Luchtvracht.

Wat moet een bagagemedewerker?

Voor de rol van bagagemedewerker is het vaak vooral belangrijk dat jij fysiek in staat bent om (zware) bagage te tillen en veel te staan en te lopen. Daarnaast wordt soms gevraagd om minimaal een mbo-1 diploma, rijbewijs B en/of heftruckcertificaat. Ga jij voor KLM of elders op Schiphol aan de slag? Dan is het daarnaast vereist dat jij al minimaal acht jaar in Nederland woont en bereid bent om een screening van de Koninklijke Marechaussee te ondergaan.

Waarom wil jij een bagagemedewerker worden?

Behalve het feit dat jij ervoor zorgt dat mensen al hun bagage mee hebben op vakantie, stedentrip of zakenreis, mag jij uiteraard rekenen op een fijn salaris. Afhankelijk van waar je aan de slag gaat, komen daar nog extra voorwaarden bij. Ga jij werken bij KLM? Dan krijg je bijvoorbeeld korting in de winkels en restaurants op Schiphol en word jij voordat je gaat werken eerst goed opgeleid. Ook kun jij nog kiezen tussen een contract bij Manpower of direct bij een opdrachtgever. Kies jij voor een uitzendcontract bij Manpower? Dan mag jij in elk geval rekenen op pensioenopbouw en gratis toegang tot de Manpower Academy.