De banen liggen voor het oprapen. Tegenover 100 werkzoekenden staan nu 126 vacatures open. Kandidaten hebben volop keuze en de strijd om talent is groter dan ooit. Dit geldt ook zeker in de publieke sector, waar de vergrijzing in het personeelsbestand toeneemt en er stevige concurrentie is met commerciële bedrijven. Hoe zorg je ervoor dat je als publieke organisatie de kandidaten weet aan te trekken die je zo hard nodig hebt? Dit en meer bespraken Lidewey van der Sluis en Jeffrey van Meerkerk tijdens de webinar: "De strijd om talent bij de overheid: hoe blijf je een aantrekkelijke werkgever?".

Wat kwam er aan bod tijdens de webinar?

  • Talentmanagement binnen de publieke sector
  • De kracht van secundaire arbeidsvoorwaarden 
  • Generatiemanagement en de rol van leiderschap 
  • De menselijke maat in dienstverlening 
  • De nieuwste resultaten uit de MEOS arbeidsmarktmonitor

 

Webinar gemist? Bekijk de opname!

Benieuwd naar de inzichten, tips en 'eye openers' van Lidewey en Jeffrey? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en krijg direct toegang tot de opname van de webinar.

Meld je aan en ontvang de terugkijklink naar de webinar

loading
Hoogleraar Strategisch Talentmanagement

Lidewey van der Sluis

Spreker

Naast haar rol als hoogleraar op de Nyenrode Universiteit, deelt Lidewey van der Sluis haar inzichten over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, verantwoord werknemerschap en inspirerend leiderschap als spreker, workshopleider of coach. Zij heeft daarnaast vele nationale en internationale publicaties op haar naam staan en schrijft als vaste columnist voor het vakblad PW – De Gids.

Directeur Strategische Relaties, Sustainability & CSR

Jeffrey van Meerkerk

Spreker

Jeffrey van Meerkerk vertaalt de duurzaamheidsagenda van ManpowerGroup wereldwijd naar Nederland. Hij treedt regelmatig op als kennispartner bij evenementen en duurzaamheidsinitiatieven om zijn inzichten te delen. Daarnaast werkt hij samen met verschillende instanties binnen de publiek-private sector om verdere stappen te maken richting de duurzame arbeidsmarkt van morgen.