Hoe lang kan ik aan het werk met een uitzendovereenkomst?

Als jij via Manpower aan de slag gaat krijg je in eerste instantie een Fase A contract of een Fase A uitzendovereenkomst. Dit is maximaal voor de duur van 52 weken. Vakantieweken worden hierin vanaf 2023 meegerekend, maar weken waarin jij ziek bent of niet bent ingeroosterd tellen hiervoor niet mee. Na deze periode kun jij, indien mogelijk, doorstromen naar een Fase B en vervolgens naar een Fase C. Fase B heeft een duur van maximaal 3 jaar waarin er tijdens deze 3 jaar maximaal 6 detacheringsovereenkomsten mogen worden afgegeven. Fase C is een vast contract zonder einddatum, een detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Kan ik korting krijgen op een zorgverzekering via Manpower?

Sinds 2023 is het niet meer mogelijk om korting te ontvangen op je basisverzekering. Op aanvullende verzekeringspakketten kun je tot tot 20% korting ontvangen. Via je contactpersoon bij Manpower kan je informeren hoe je hiervoor in aanmerking kan komen.

Volgens welke cao ga ik werken?

Als je aan de slag gaat via Manpower, val jij onder de cao voor Uitzendkrachten. De afspraken tussen jou en Manpower zijn geregeld en vastgelegd in de arbeidsovereenkomst die wij met elkaar sluiten en in de cao. Ga je direct op contract bij de opdrachtgever? Dan is de cao van de opdrachtgever je werkgever van toepassing. 

De ABU cao bekijk je hier.
 

Hoe kan ik mijn arbeidsovereenkomst ondertekenen?

Wanneer jouw arbeidsovereenkomst klaar staat voor ondertekening, ontvang je daar een mail over. Je kunt in deze mail op een link klikken en wordt dan direct doorgestuurd naar jouw portal. Mocht deze link niet werken, kun je ook inloggen via https://mijn.manpower.nl met je e-mailadres en wachtwoord. Je ziet het document onder ‘te ondertekenen documenten’. 

Klik naast jouw overeenkomst op de knop ‘Teken of wijs af’. Er opent een nieuw scherm waarin je het bestand ziet staan. Lees dit goed door. Als je het document hebt gelezen, kun je het ondertekenen. Hiervoor klik je op ‘start’. Vervolgens klik je op het pennetje en kun je jouw handtekening invullen. Als je dit hebt gedaan klik je op ‘Onderteken document.’ Je hebt nu jouw document ondertekend. 

Wanneer je een fout ziet in het document, klik je op ‘Afwijzen’.

Er staat een fout in je arbeidsovereenkomst, wat moet je doen?

Zie je een fout in je arbeidsovereenkomst staan, bijvoorbeeld een ander uurloon dan dat met jou is afgesproken, dan kun je het document afwijzen. Klik op ‘Afwijzen’ en vul onder ‘Reden’ de reden van jouw afwijzing in. Het document wordt teruggestuurd naar jouw Manpower consultant en waar nodig aangepast.

Waar vind ik de verlenging van mijn arbeidsovereenkomst?

Deze vind je in de Manpower-portal. Klik in het menu op de optie 'Documenten' en klik op ‘Contracten’. Hier vind je jouw verlenging.

Kan ik mijn verlenging ook printen of opslaan?

De verlenging kun je altijd raadplegen via mijn.manpower.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om het document te downloaden of te printen. Klik op de document naam. Deze wordt automatisch gedownload. Vervolgens kun je het document ook printen.

Ik heb een e-mail ontvangen over mijn verlenging maar ben deze kwijt. Hoe kan ik de verlenging van mijn overeenkomst nu toch bekijken?

Je kunt jouw verlenging altijd online bekijken op de Manpower-portal. Ga naar mijn.manpower.nl. Klik daarna in het menu op ‘Contracten' onder ‘Mijn Documenten’. In deze lijst zie je nu jouw arbeidsovereenkomst staan. Klik op het document om het te openen.

Ik kan mijn verlenging niet online openen en/of inzien, wat nu?

Heb je problemen met het openen van jouw overeenkomst? Probeer dan het volgende:  

  1. Log in op de Manpower-portal vanuit een andere browser of apparaat en probeer het opnieuw.  
  2. Download de verlenging door te klikken op het document. 

Lukt het niet? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van Manpower.

Hoe vul ik mijn uren in?

Jouw gewerkte uren voer je gemakkelijk online in via PEP of via de Manpower-portal. In deze instructie lees je meer over het schrijven van uren in de portal.

Hoe zet ik mijn uren in PEP?

Er zijn twee manieren om jouw uren in PEP te zetten. Je kunt uren toevoegen of tijden toevoegen. Welke manier bij jou van toepassing is varieert per opdrachtgever en is binnen PEP zichtbaar op het moment dat jij een urenbriefje gaat invoeren. Inloggen op PEP kan via www.pepkey.net

Hoe werkt het fasensysteem?

Je start met werken in fase A.Fase A stopt wanneer je 52 weken voor Manpower hebt gewerkt. Alleen de weken waarin je werkt tellen mee (vanaf 2023 ook de weken waarin je verlofuren opneemt). Het maakt niet uit hoeveel uren je in een week werkt. De opbouw van het aantal gewerkte weken vervalt, zodra je meer dan 6 maanden niet via Manpower voor een opdrachtgever werkt. In dat geval begint de telling opnieuw bij het begin van fase A. Binnen fase A zijn er twee mogelijke overeenkomsten; de uitzendovereenkomst en de detacheringsovereenkomst. 

Fase A Uitzendovereenkomst 
De fase A uitzendovereenkomst is de meest flexibele vorm van uitzenden. De overeenkomst eindigt wanneer het bedrijf waar je gaat werken de opdracht opzegt. De duur van de opdracht is van tevoren nog niet vastgelegd en kan dus variëren. Voor elk uur dat je werkt word je uitbetaald. Een fase A uitzendovereenkomst kun jij op elk moment beëindigen. 

Fase A Detacheringsovereenkomst 
Bij een fase A detacheringsovereenkomst spreken we de duur van de overeenkomst wel van tevoren met elkaar af. De duur en het aantal contracten in fase A is onbeperkt, zolang de maximale termijn van 52 weken niet wordt overschreden. Voor elk uur dat je werkt word je uitbetaald, mits de loondoorbetaling schriftelijk is uitgesloten.

Heb je fase A voltooid en blijf je werken voor Manpower, dan kom je in fase B terecht. Deze fase duurt maximaal drie jaar. En je kunt maximaal zes detacheringsovereenkomsten voor bepaalde tijd krijgen.

Ben je voor 1-1-2022 gestart? 
Dan is er een overgangsregeling van toepassing. Je kunt dan in 2022 tot maximaal 78 gewerkte weken werken in Fase A. In Fase B kun je maximaal 6 contracten in 4 jaar blijven. De einddatum voor de overgangsregeling is 31-12-2022. Daarna valt iedereen onder de nieuwe ABU CAO regeling: 
Maximaal 52 gewerkte weken in Fase A en maximaal 6 contracten in 3 jaar in Fase B. 

Wil je precies weten hoe het dan voor jou zit? Neem dan contact op met jouw Manpower Contactpersoon van de vestiging.
 

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?

  • Een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart of paspoort)
  • Certificaten die vereist zijn voor het uitoefenen van jouw functie (zoals een rijbewijs)   

 Als je geen Nederlandse identiteit hebt, moet je twee dingen meenemen: 

  1. Je legitimatie of verblijfsvergunning.
  2. Een document waar je BSN op staat, zoals een brief van de Belastingdienst of je zorgpasje. 

Het legitimatiebewijs hebben we nodig voor je gegevens en om je later jouw salaris te betalen. 

Kan ik via Manpower een hypotheek aanvragen?

Het is mogelijk om via Manpower een hypotheek aan te vragen, dit noemen we de perspectiefverklaring. Om hier in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring, dien je eerst aan een aantal voorwaarden te voldoen.

 

Bekijk hier alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een perspectiefverklaring. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Kan ik na mijn pensioen via Manpower (blijven) werken?

Ja dat kan, in de cao voor uitzendkrachten is hiervoor een aparte regeling.

Bekijk de cao voor uitzendkrachten hier.

Welk type contract kan ik via Manpower krijgen?

Manpower biedt verschillende soorten contracten aan, afhankelijk van de opdracht. 

Werk je op uitzendbasis of op detacheringsbasis bij een van onze opdrachtgevers? Dan zijn wij jouw werkgever en krijg je een overeenkomst of een fase-contract. 

Je kunt ook rechtstreeks in dienst komen bij een van onze opdrachtgevers. Je ontvangt dan een tijdelijk of vast contract. Meer informatie vind je hier.

Worden er evaluaties en beoordelingen gehouden?

Beoordelingsgesprekken worden afhankelijk van de opdrachtgever wel of niet gehouden. Heb je behoefte aan een gesprek met de opdrachtgever of met Manpower? Bespreek dit dan met jouw consultant.

Bij mijn opdrachtgever wordt gewerkt met een planning, hoe werkt de app?

Als Manpower bij jouw opdrachtgever de planning verzorgt, wordt er gewerkt met een app. Download hier een uitgebreide handleiding hoe de app werkt (also available in English). Mocht je na het lezen van de handleiding nog vragen hebben, dan kun je terecht bij jouw contactpersoon van de vestiging of bij het COPE via 088-0800801 (houd de pincode van je opdrachtgever bij de hand).

Heb ik dezelfde rechten als een medewerker in vaste dienst?

In de ABU cao wordt voor een aantal onderdelen verwezen naar de cao van de opdrachtgever. Dit noemen we de inlenersbeloning. Dit betekend dat jij op een aantal punten dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als een vaste medewerker in dienst van de opdrachtgever. Het gaat hier om het periodiek loon, toeslagen en overwerkuren, kostenvergoeding, initiële loonsverhogingen, periodieken, ADV-dagen, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, eenmalige uitkeringen en vanaf 2023 ook de eindejaarsuitkering. Als je niet onder de inlenersbeloning valt, dan heb je andere rechten. Meer informatie hierover kun je vinden in de cao voor uitzendkrachten. Bekijk het hier.

Wat is de Stichting PAWW?

Het leven zit vol met verrassingen, helaas ook onaangename. Werkloos of ziek worden wil natuurlijk niemand. Maar het gebeurt. Gelukkig kun je van de overheid dan een WW of loongerelateerde WGA- uitkering krijgen. Maar na maximaal twee jaar loopt je uitkering af, en dan? De PAWW-regeling zorgt voor een aanvulling op je uitkering indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Je werkgever of sector kan zich aansluiten bij de PAWW en  Manpower heeft dat gedaan per 1 augustus 2022.  
 
De regeling is in het leven geroepen na het verkorten van de wettelijke WW en loongerelateerde WGA-uitkering in 2016. De PAWW is een ‘private aanvulling’ daarop. Stichting PAWW regelt alles rondom de aanvullende uitkering. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van SPAWW
 

Wat gebeurt er als er tijdelijk geen werk is voor mij?

Als je voor Manpower werkt bij een opdrachtgever, kan het gebeuren dat er tijdelijk geen werk is. Je contactpersoon stelt jou hiervan op de hoogte. Mochten er echt geen andere opdrachten zijn binnen het bedrijf van jouw opdrachtgever, dan proberen we een andere baan voor je te vinden.

Wanneer heb ik recht op een vergoeding bij beëindiging van mijn dienstverband?

Met de komst van de WAB geldt vanaf januari 2020 een wettelijk recht op transitievergoeding vanaf de eerste werkdag als de overeenkomst wordt beëindigd. Op deze wet gelden enkele uitzonderingen. Heb je hier vragen over? Bespreek dit dan met je contactpersoon van Manpower.

Staat jouw antwoord er niet tussen? Stel hier je vraag!

Hier kan je jouw vraag stellen bij Manpower. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug! Dit duurt uiterlijk twee werkdagen.