Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige UWV Den Haag

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 09 juni 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2129 - 2597 per maand € 12,93 - 15,77 per uur
Vacaturenummer: 1466
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV
 • Toegang tot Studytube

Dit ga je doen

Jij brengt mee: analytische vaardigheden, kennis op het gebied van sociale wetgeving vanuit stage- en/of werkervaring aangevuld met een afgeronde mbo niveau 4 opleiding. Wij bieden: een baan waarin jij volledig tot je recht komt als het aankomt op mensen verder te helpen die in een lastigere situatie belanden. Meer weten? Lees gauw verder!
 
Uitzendbureau Manpower is voor UWV Den Haag op zoek naar een uitkeringsdeskundige.

Let op!
Wil je in aanmerking komen voor meerdere locaties? Eén sollicitatie voldoet.

 
De naam zegt het al een beetje: als uitkeringsdeskundige zet jij jouw kennis en kunde van uitkeringen in om, met behulp van wet- en regelgeving, te bepalen of mensen in aanmerking komen voor een uitkering. Snelheid en nauwkeurigheid zijn hierbij van belang! Concreet voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Verzamelen, interpreteren, verwerken en beoordelen van informatie
 • Toezien op en bewaken van inhoudelijke en administratieve afhandeling van dossiers
 • Onderhouden van contact met collega’s en werkgevers, zowel intern als extern
 • Verrichten van werkzaamheden met betrekking tot uitkeringshoogte en -duur

Op wekelijkse basis vindt er ook een multidisciplinair overleg plaats waarin de complexere dossiers worden besproken. De uitkomsten van dit overleg kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe acties opgevolgd dienen te worden.
 
Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 12,93 en € 15,77 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week voor de lange termijn
 • Pensioenopbouw via Manpower, na 26 gewerkte weken 
 • Volledige ov-vergoeding of reiskostenvergoeding vanaf tien kilometer
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Een kwetsbare doelgroep kunnen helpen


Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. 

Werkloosheidwet (WW)
Als je op de werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten, hierbij kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen.

Ziektewet (ZW) 
Indien je op de Ziektewet uitkering aan de slag gaat krijg je te maken met wet- en regelgeving omtrent het eventuele recht tot een uitkering binnen de kaders van de Ziektewet. Je bent hierbij werkzaam op de backoffice van de Ziektewet en neemt onder andere specialistische vragen over van de Klant&Service afdeling. Je bepaalt hierbij? het recht, de hoogte en duur van een specifieke uitkering. In deze rol werk je volgens een kop-staartconstructie, je blijft verantwoordelijk voor het ingediende verzoek van aanvraag tot continuering.  

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn  hier te vinden.’

Werktijden
De werktijden in deze functie zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 tot en 17.30 uur. 

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo-4 diploma, bij voorkeur in juridische richting (zonder mbo niveau 4 diploma kunnen wij je sollicitatie niet in behandeling nemen)
 • Minstens één half jaar stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week
 • In staat om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen
 
Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid. Ook woon je bij voorkeur in de regio Den Haag, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Leiden of Gouda.

Doorsturen
 
Uitzendwerk