Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Solliciteren tijdens corona:
Onze sollicitaties gaan gewoon door, want we hebben jou hard nodig. Het contact vindt voornamelijk plaats via mail, telefoon of videocall en we volgen de richtlijnen van het RIVM.

Uitkeringsdeskundige UWV Zwolle

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 02 april 2021
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2129 - 2597 per maand € 12,93 - 15,77 per uur
Vacaturenummer: 7295
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV
 • Extra studie- en opleidingsbudget

Dit ga je doen

Proactiviteit, klantgerichtheid en zelfstandigheid zijn kenmerken die jij met gemak kunt afstrepen! Ben jij op zoek naar een baan waarin jij jezelf alsmaar kunt blijven ontwikkelen? Kan jij niet wachten om jouw kennis over sociale verzekeringswetten in te zetten? Indien jij nog niet over kennis beschikt van deze wetten, dan leer je deze on te job! Zolang je maar over een afgeronde mbo 4 opleiding, een flinke dosis enthousiasme, analytische vaardigheden en minstens zes maanden relevante werkervaring beschikt. Voor je kennis en vaardigheden kun je rekenen op een brutosalaris tot € 15,77 per uur, reiskostenvergoeding, pensioenopbouw en nog veel meer! Interesse? Reageer dan nu!
 
Uitzendbureau Manpower zoekt meerdere uitkeringsdeskundigen voor UWV regio Zwolle .

Let op!Wil je in aanmerking komen voor meerdere locaties? Eén sollicitatie volstaat.

De naam zegt het al een beetje: als uitkeringsdeskundige zet jij jouw kennis van uitkeringen in om te bepalen of mensen in aanmerking komen voor een uitkering. Hierbij maak je gebruik van van wet- en regelgevingen. Op de afdeling Uitkeren werk je in een team van betrokken collega's. Hierbij beantwoord je specialistische vragen over de Ziektewet, die de klantenservice afdeling niet op kan lossen. Merk je dat er knelpunten zijn in het aanvraagproces en weet jij hoe het beter kan? Dan zorg je ervoor dat je actief oplossingen aandraagt.

Concreet voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Beeld vormen van de claim gericht op het optimaal verlopen van het beslisproces
 • Beslissen over het recht, hoogte en duur van de claim  op basis van wet- en regelgeving
 • Zorgdragen voor de administratieve verwerking en alle communicatie die verband houdt met de claim
 • Onderkennen van zaken die consequenties hebben voor andere in- en/of externe medewerkers
 • Informeren van interne actoren in het werkveld over algemene, niet vraagstuk gebonden, aangelegenheden

Dit krijg je
 • Brutosalaris tussen € 12,93 en € 15,77 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Pensioenopbouw via Manpower na 26 gewerkte weken
 • Volledige ov-vergoeding of een kilometervergoeding
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Een kwetsbare doelgroep kunnen helpen


Hier ga je werken

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, oftewel UWV, zorgt ervoor dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Jij komt te werken op de divisie Uitkeren. Deze zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. 

Arbeidsongeschiktheidswetten
De Arbeidsongeschiktheid (AW) uitkering is de eerste stap nadat een klant gekeurd is door Sociaal Medische Zaken. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het continueren tot en met het afsluiten van dossiers. Deze dossiers zijn vrij uitgebreid en kunnen op verschillende aspecten betrekking hebben binnen de arbeidsongeschiktheidswetten. Ook hierbij beslis je zelfstandig over wijzigingen op de toegekende en lopende AW-claims in het kader van de uitvoering van arbeidsongeschiktheidswetten en zorgt eventueel voor invordering.  

Werkloosheidswet
Als je op de Werkloosheidswet uitkering (WW) komt te werken ben jij degene die de uitkeringsaanvragen binnen de kaders van de WW beoordeelt. Je levert hierbij maatwerk voor de klanten en kijk je naar de eventuele gevolgen die van toepassing kunnen zijn op individuele gevallen. Ook ben je verantwoordelijkheid voor de continuering van de dossiers. Denk bijvoorbeeld aan andere in- en/of externe behandelaars, deze stakeholders informeer je over de gevolgen van jouw beslissingen. 

Faillissementen
Indien je op de WW Faillissementen aan de slag gaat, dan ga je inzicht scheppen in de claimaanvragen bij een faillissement. Verder beschik je over goede rekenvaardigheden om te kunnen beoordelen welke aanvullende gegevens nodig zijn om tot claimbeoordeling over te kunnen gaan. Om tot deze beoordeling te komen neem je de gehele salarisadministratie van de werkgever over. Je schakelt veelvuldig contact met curatoren, werkgevers en werknemers. 

Werktijden
De werktijden in deze fulltime functie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. 

Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.’

Dit neem je mee

 • Minstens een mbo-4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Minimaal zes maanden stage- of werkervaring in een juridische en/of financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als juridisch administratief medewerker, financieel administratief, juridisch medewerker, paralegal, boekhoudkundig medewerker, medewerker financiële administratie, medewerker crediteurenbeheerder, debiteurenbeheerder of vergelijkbaar
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week
 
Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid. Bij voorkeur woon je in (regio) Zwolle, bijvoorbeeld in Almelo, Hengelo, Apeldoorn of Deventer.

Voldoe jij aan bovenstaande eisen? Wacht dan niet tot de vacature sluit en solliciteer vandaag nog! Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Doorsturen
 
Uitzendwerk