Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uitkeringsdeskundige WW Weer/WTV UWV Eindhoven

Vacature bij: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 08 november 2019
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 2058 - 2511 per maand € 12,55 - 15,31 per uur
Vacaturenummer: V-0027039
Interessant voor jou
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Goede bereikbaarheid OV

Dit ga je doen

Jij bent op zoek naar een baan waarin jij jezelf kunt ontwikkelen. In deze functie behandel je aanvragen omtrent werkgeversbetalingen bij een werknemersuitkering. Zodra je begint, merk je dat je deel uitmaakt van een hecht team dat jou in het begin graag op sleeptouw neemt. Wanneer je bekend bent geraakt met alle processen is het aan jou om te laten zien wat je kunt. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen vragen meer mag stellen, maar wordt er van jou verwacht dat je zelfstandig kunt werken. Beschik jij tot slot over een mbo niveau 4 diploma of hoger en ben jij per direct fulltime beschikbaar? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog!

Uitzendbureau Manpower is voor UWV Eindhoven op zoek naar een uitkeringsdeskundige WW Weer & Werk Tijd Verkorting (WTV).

Let op: het betreft een tijdelijk project voor ongeveer 3 maanden.
 


Als uitkeringsdeskundige bij UWV Eindhoven werk je in een zelfsturend team. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verdelen van de klantdossiers. Je begint de dag met een dagstart waarin jullie de prioriteiten van de dag bepalen. Hierbij onderhoud je zowel bestaande als nieuwe klantdossiers. Aan de hand van wet- en regelgeving bepaal je het recht, de hoogte en duur van de uitkering. Uiteindelijk neem je zelfstandig de beslissing over het uitbetalen van de uitkering. Je informeert hierbij continu de werkgever omtrent de voorgenomen beslissing. Hiernaast breng je ook knelpunten en risico’s binnen het proces in kaart en draag je binnen aangegeven kaders oplossingen en verbetervoorstellen aan.
 
Je maakt deel uit van het Weer & Werk Tijd Verkorting (WTV) team binnen het UWV. Deze afdeling is uniek binnen de instantie en neemt alle aanvragen wegens onwerkbaar weer (BNO) en werktijdverkorting (WTV) van werkgevers uit heel Nederland in behandeling. Concreet ben je inzetbaar op de afhandeling van speciaal door de minister getroffen maatregelen inzake het voorkomen van bedrijfsfaillissementen en doorstarts.
 
Altijd blijven ontwikkelen
Tijdens de opleidingsperiode controleer je kruislings elkaars bestanden. Elke fout in het proces dient zelf hersteld te worden. Het team waarin je komt te werken bestaat uit ongeveer 10 tot 12 uitkeringsdeskundigen en 1 teammanager.
 
Dit krijg je

 • Bruto uurloon van €12,55 tot €15,31 
 • Volledige OV vergoeding of een variabele kilometervergoeding
 • Gemoedelijke werksfeer
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Werken op een centrale, goed bereikbare locatie
 • Blijven investeren in jezelf en in de medemens
 • Tijdelijk baan voor 3 maanden met kans op verlenging

Hier ga je werken

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, zorgt dat werknemersverzekeringen in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt UWV gegevens- en arbeidsmarktdienstverlening als zelfstandig bestuursorgaan, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Klantgerichtheid, pro activiteit, procesverbetering en kennisontwikkeling staan hier centraal. Dit jaar heeft UWV het certificaat Top Employer 2019 ontvangen! Bedrijven die vooruitstrevend zijn en een uitstekend HR-beleid hebben kunnen deze certificering ontvangen. Er wordt gekeken naar de cultuur binnen het bedrijf, het binnenhalen van talent en de mogelijkheden die medewerkers hebben om zich te ontwikkelen of door te leren. Met het Top Employer 2019 certificaat kan UWV hun HR-beleid vergelijken met andere werkgevers en hun merknaam of employer brand versterken. In totaal krijgen 1.500 werkgevers het Top Employer 2019 certificaat. UWV ziet dit als een bevestiging dat zij als bedrijf goed op weg zijn en zijn terecht trots op deze prestatie. Wil jij werken bij een bedrijf waar er in jou wordt geïnvesteerd? Dan is UWV de werkgever voor jou!
 
Werken met Zinhoud
‘Wie werkt bij UWV, werkt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij zorgen voor een uitkering voor wie daar recht op heeft en helpen mensen bij het vinden van werk. Dit is zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. UWV noemt dit: werk met zinhoud. Vacatures en meer informatie zijn hier te vinden.’
 
Werktijden
In deze rol werk jij van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur. Wij vragen een zekere mate van flexibiliteit met betrekking tot jouw uren.

Dit neem je mee

 • Minimaal een mbo 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Ervaring in de vorm van bijvoorbeeld een half jaar stage- óf werkervaring als juridisch administratief medewerker of in een vergelijkbare functie
 • Sterk analytisch vermogen en kennis van wet- en regelgeving rondom sociale verzekeringen
 • Beschikbaarheid van 38 uur per week
 • Zonder problemen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen

Bij voorkeur woon je in de regio Eindhoven, bijvoorbeeld in Helmond, Valkenswaard of Best.
 

Zo solliciteer je
 • Online solliciteren via de button: ‘solliciteer direct’ en toevoegen van jouw motivatie
 • Maken van een online vragenlijst
 • Manpower bekijkt jouw sollicitatie, CV en motivatie
 • Wij nemen contact met jou op voor een persoonlijk telefoongesprek
 • Samen kijken wij of deze (of eventueel een andere) vacature bij jou past

Solliciteren duurt slechts 2 minuten!

Doorsturen
 
Uitzendwerk