Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Juridisch administratief medewerker UWV Utrecht

Klant: UWV
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 14 mei 2019
Uren per week: 38
Salaris: Indicatie per maand
€ 1835 - 2437 per maand € 11,19 - 14,86 per uur
Vacaturenummer: V-0025589

Over de functie

Weet jij als geen ander klantdossiers nauwkeurig te beoordelen? Beschik jij over een sterk analytisch vermogen waarbij cijfers geen geheimen hebben voor jou? Heb jij hiernaast minimaal een MBO 4 opleiding in juridische richting afgerond? Dan zoeken wij jou!
 
Uitzendbureau Manpower is voor UWV Utrecht op zoek naar meerdere juridische administratief medewerkers.
 
Wat ga je doen?
Binnen jouw functie als juridisch administratief medewerker zorg jij voor een correcte beoordeling van iemands recht op een uitkering (vaststellen van duur en hoogte van de uitkering). Je start je dag met een goede kop koffie tijdens een overleg waarin de prioriteiten worden bepaald vanuit de diverse afdelingen.  Nadat de dagstart is afgelopen loop je jouw mailbox na en controleer je of bepaalde klanten gereageerd hebben op jouw vragen. Tijdens jouw werkdag houd je rekening met veel signalen die voortkomen uit verschillende systemen. Je kunt hierbij denken aan een (eventuele) sollicitatieplicht van de klant. Vlak voor de lunch ontvang je nog een verzoek om contact op te nemen met een klant die niet helemaal tevreden is met jouw beslissingen, je staat deze correct te woord en neemt een welverdiende pauze. De helft van jouw werkdag is voorbij en je bent fris en fruitig voor een overleg met het  multidisciplinair team om de lastigere dossiers onder de loep te nemen. En dan is het om 17.30 uur einde werkdag, je rondt de laatste mails af en sluit de computer af. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe klantdossiers.
 
Maar wordt er van mij verwacht dat ik alles meteen weet?
Nee, voordat je start met werken als juridisch administratief medewerker krijg je een uitgebreide training waarin je alles wordt aangeleerd over het toepassen van de juiste wet- en regelgeving. Na deze training kan je jezelf volwaardig uitkeringsdeskundige noemen. Ook kun je na de training kiezen om eventueel parttime te gaan werken.

Jezelf blijven ontwikkelen
Tijdens de opleidingsperiode controleer je kruislings elkaars bestanden. Elke fout in het proces dient zelf hersteld te worden. Het team waarin je komt te werken bestaat uit ongeveer 10 tot 12 uitkeringsdeskundigen en 1 teammanager.

Je bent nooit uitgeleerd. De wet verandert namelijk elke maand. Bijvoorbeeld door de politiek, een ombudsman of als er weer een keer iets in het nieuws is geweest; hierdoor kunnen wetten zo maar weer worden aangepast. Het is hierom niet verstandig om het wetboek uit je hoofd te leren. Wat wel belangrijk is dat je weet waar en in welke systemen jij de relevante informatie m.b.t. wet- en regelgeving kan vinden.

Over het bedrijf

De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens o.a.: Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of de Arbeidsongeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkeringsaanvraag in. Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag.
‘Snel, eenvoudig en betrouwbaar’
 
Werktijden
De werktijden in deze functie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot en met 17.30 uur. Tijdens het inwerktraject wordt er van je verwacht dat je 38 uur beschikbaar bent, na het inwerken kun je 32 uur per week werken.
 
Wat bieden wij jou?

 • Bruto salaris van €11,19 tot €14,86 per uur
 • Fulltime baan van 38 uur per week
 • Volledige OV vergoeding of een variabele reiskostenvergoeding afhankelijk van jouw werkdagen
 • Interne opleidingsmogelijkheden
 • Functie voor langere tijd
 • Pensioenopbouw via Manpower

Functie eisen

Wil jij graag aan de slag als medewerker uitkeren bij UWV Utrecht? Fijn! Om in aanmerking te komen voor deze vacature is het van belang dat jij voldoet aan het onderstaande profiel:

 • Je beschikt minimaal over een MBO 4 diploma, bij voorkeur in juridische richting
 • Je hebt minimaal een half jaar werkervaring als juridisch administratief medewerker of vergelijkbaar
 • Je bent sterk analytisch ingesteld (dit wordt getoetst middels een assessment)
 • Je bent de eerste 6 maanden 38 uur per week beschikbaar voor het inwerktraject
 • Je beschikt over kennis van sociale verzekeringswetten
 • Je kan zonder problemen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen
 • Je woont bij voorkeur in Utrecht of omgeving, bijvoorbeeld in Maarssen, Amsterdam of Weesp
 
Hiernaast is het van belang dat jij jezelf kunt terugvinden in de onderstaande competenties: prestatie- en resultaatgericht, samenwerken en klantgerichtheid.
 
Startdatum
In deze functie start je in overleg zo snel mogelijk! Wil jij graag aan de slag bij UWV? Klik dan snel op de ‘Solliciteer direct’ knop om direct te solliciteren!
 
Zo werkt onze sollicitatieprocedure:
 • Online solliciteren via de button: ‘solliciteer direct’ en toevoegen van jouw motivatie
 • Maken van een online vragenlijst
 • Manpower bekijkt jouw sollicitatie, CV en motivatie
 • Wij nemen contact met jou op voor een persoonlijk telefoongesprek
 • Samen kijken wij of deze (of eventueel een andere) vacature bij jou past
 • Maken van een online assessment
 • Op sollicitatiegesprek bij de Manpower vestiging en/of de opdrachtgever
 
Staat de vacature van juridisch administratief medewerker nog online op de website Manpower.nl? Dan is de functie nog beschikbaar.
 
We kijken uit naar jouw online sollicitatie!

Solliciteren duurt slechts 2 minuten!

Doorsturen
 
Uitzendwerk