Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Over deze vacature

Deze vacature is in beheer van Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De sollicitatie zal daarom plaatsvinden op www.experis.nl.

Go to Market manager

Klant: Vertrouwelijk
Opleidingsniveau: HBO
Publicatiedatum: 10 oktober 2018
Uren per week: 40
Salaris: Indicatie per maand
€ 3500 - 5000 per maand € 20,23 - 28,90 per uur
Vacaturenummer: IGB-246251982

Over de functie

Als Go-to-market manager ben je verantwoordelijk voor commerciële levering van nieuwe producten en diensten in de Nederlandse markt. De lanceringen van nieuwe producten en diensten zijn de toekomst van het bedrijf en jij als de go-to-market manager bent de organisatorische kracht die zorgt voor tractie in de kanalen en awareness bij de relevante doelgroepen. Als eigenaar ben jij verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de G2M plannen, in nauwe samenwerking met product management (die nieuwe /verbeterde producten oplevert), sales (de verkoop kanalen), campaign management en customer service (die zorg dragen voor operational readiness).

De strategie voor de Nederlandse markt is het startpunt: daar worden de keuzes welke producten en diensten in welke volgorde in de markt gaan worden gezet bekrachtigd. Het beheer van dit overzicht is de eerste verantwoordelijkheid van de go-to-market manager. Belangrijke deliverable daarbij is een release kalender. Vervolgens dient er per nieuw product / nieuwe dienst een project plan gemaakt te worden die alle acties omvat voor succesvolle lancering. Dit zal starten met vastleggen van de VP (value propositie) als eerste uitgangspunt: duidelijkheid over welke waarde voor welke doelgroep via welk kanaal overgebracht. Vervolgens zullen er naast een check op de product readiness verschillende parallelle tracks gedefinieerd worden om te komen tot een succesvolle introductie, te weten operationeel readiness, commercieel readiness (sales kanalen ready to go) en campagnes voorbereid voor de daadwerkelijke introductie richting doelgroep. De go-to-market manager stuurt deze GTM projecten aan, houdt het overzicht, bewaakt de voortgang en rapporteert die in zijn lijn (head of presales & go-to-market). De verantwoordelijkheid voor het halen van de tijdslijnen ligt dan ook bij de go-to-market manager. Deze functie valt binnen het presales & G2M market team dat onderdeel is van de sales organisatie. Vanwege betrokkenheid van verschillende afdelingen binnen het bedrijf is een belangrijk aspect de communicatie; G2M kun je zien als de smeerolie die Worldline soepeler de toekomst in brengt.

 

Over het bedrijf

Worldline is Europees marktleider en een mondiale speler in de markt voor zakelijke transacties en betalingsverkeer. Met het aanbieden van nieuwe generatie-services stelt zij klanten in staat de eindconsument te ondersteunen met effectieve en innovatieve oplossingen. Als toonaangevende speler in de B2B2C-industrie en met ruim 40 jaar ervaring levert Worldline een belangrijke bijdrage aan het succes van bedrijven en organisaties in een zich voortdurende evoluerende markt. Worldline onderscheidt zich door een uniek en flexibel business-model dat is gebaseerd op een wereldwijd en groeiend portfolio en voorziet in end-to-end ondersteuning. De activiteiten van Worldline berusten op drie belangrijke pijlers: Merchant Services & Terminals, Mobility & e-Transactional Services, Financial Processing Services & Software Licensing. Voor meer informatie: www.worldline.com.
 

Functie-eisen

  • minimaal HBO niveau en 3 jaar relevante werkervaring als project manager;
  • je bent geïnteresseerd in de marketing kant van het verhaal en je stelt het klant perspectief centraal;
  • jij hebt een achtergrond in G2M of productmanagement;
  • je bent een geboren netwerker en vind het leuk om mensen te leren kennen, wat hen drijft en hoe ze het best tot actie aangezet kunnen worden;
  • je lost problemen op met een lach en een grap, maar bent niet bang om te mensen op hun verantwoordelijkheden aan te spreken;
  • je bent geïnteresseerd in techniek zoals betalingsverkeer;
  • je houdt controle en het overzicht;
  • je beschikt over analytische vaardigheden;
  • je ben proactief en een echte aanpakker;
  • daarnaast beschik je over vaardigheden als: een innovatieve attitude, dienstgericht en bovenal een sterke teamplayer.

Over deze vacature

Deze vacature is in beheer van Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De sollicitatie zal daarom plaatsvinden op www.experis.nl.

Solliciteren duurt slechts 2 minuten!

Doorsturen
 
Vaste baan