Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Recruiter gemeente Amsterdam

Klant: Gemeente Amsterdam
Opleidingsniveau: HBO
Publicatiedatum: 12 april 2018
Uren per week: 36
Salarisindicatie: Loon per maand
€ 2299 - 2859 per maand € 14,74 - 18,33 per uur
Vacaturenummer: V-0016226

Over de functie

Ben jij resultaatgericht en vind jij de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren een leuke uitdaging? Heb jij ervaring met werving en selectie en ben jij op zoek naar een baan van 36 uur per week? En kun jij per direct beginnen? Lees dan snel verder!

Voor een onderdeel van de gemeente Amsterdam is Manpower namelijk op zoek naar een fulltime recruiter of wervingsadviseur.

Wat houdt deze baan in?
Als intercedent ben jij de expert op het gebied van werving & selectie, zowel op het gebied van werving van vast personeel als het inhuren via de Site Externe Inhuur en het uitzetten van de vraag bij één van de raamcontractpartners van de gemeente Amsterdam. Hiervoor is het belangrijk dat jij kennis hebt van de ontwikkelingen op de interne en externe arbeidsmarkt; welk beleid de gemeente Amsterdam heeft ten aanzien van het verwerven van personeel en waar er krapte ontstaat op de arbeidsmarkt.

Werkzaamheden

 • Uitzetten en begeleiden van de werving of offerte en het beoordelen van de ontvangen formats of offertes, de administratieve verwerking en plaatsing op de website of het opstellen van het contract
 • Adviseren van de manager / opdrachtgever op het gebied van werving & selectie en op het gebied van de stedelijke kaders en procedures
 • Inleven in de business en de vraag vanuit de manager
 • Voeren van een intakegesprek bij / met de interne manager / opdrachtgever om de vraagstelling voor een functie duidelijk te krijgen en waarin wordt geadviseerd over de inhoud en de procedure
 • Maken van de vertaalslag van de vraagstelling naar een wervingstekst of een offerteaanvraag
 • Communiceren met en informeren van zowel manager/ opdrachtgever als leveranciers, behandelen van klachten en beantwoorden van vragen
 • Administreren en controleren van de uitgevoerde taken
 • Monitoren en waar nodig corrigeren van de procesgang
 • Leveren van bijdragen aan managementrapporten
Wat bieden wij jou?
 • Salaris tussen € 2.277 - € 2.739 bruto per maand (afhankelijk van ervaring)
 • Fulltime baan van 36 uur per week tot 21 oktober 2018, met kans op verlenging
 • Reiskostenvergoeding van 6 cent per km met een maximum van 3,60 euro netto per gewerkte dag

Over het bedrijf

Uitzendbureau Manpower biedt jou deze functie aan bij een onderdeel van de Gemeente Amsterdam, namelijk bij het cluster bedrijfsvoering. Het cluster Bedrijfsvoering biedt flexibele en betrouwbare concernvoorzieningen aan collega’s en het bestuur. Zo leveren medewerkers van het cluster Bedrijfsvoering bijvoorbeeld up-to-date managementinformatie, verzorgen zij de invoering van gelijke werkplekken in de gehele stad, faciliteren zij diverse activiteiten en adviseren zij het bestuur en de organisatie bij te nemen beslissingen. Het cluster bevat ook een eenheid informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en van de gemeente Amsterdam. Het cluster bedrijfsvoering bestaat uit negen afdelingen.

Personeel & Organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een eenduidig personeels- en organisatiebeleid op zowel strategisch, als op tactisch en operationeel niveau. Het organisatieonderdeel zorgt ervoor dat de organisatie, de structuur en het leiderschap dusdanig optimaal is ingericht dat de medewerkers beter in staat zijn de beoogde resultaten te behalen. De afdeling Personeelsdiensten levert brede dienstverlening op het gebied van personeel, zoals de gemeentelijke administratie en salarisverwerking, vacaturevervulling, inkoop en inhuur, en expertise voor stages en wet- en regelgeving. Onderdeel van de afdeling is het team Vacatureloket, inkoop en Inhuur (VII). De verschillende onderdelen worden ondersteund door de medewerkers administratie.

Het Vacatureloket (werving & inhuur) is de ingang voor alle vraag naar personele capaciteit. De wervingsadviseurs verlenen advies en service op het gebied van het wervingsproces en vacatureteksten. Zij werken hierin nauw samen met hun ketenpartners, zoals het Mobiliteitscentrum. De gemeente Amsterdam heeft regelmatig behoefte aan tijdelijk extra personeel. Hiervoor wordt onder meer het digitale platform Site Externe Inhuur gebruikt als wervingsmiddel. De Site Externe Inhuur is de plaats waar specifieke aanvragen voor tijdelijke invulling van functies worden opengesteld voor zzp’ers en bedrijven die personeel detacheren. Deze Site wordt beheerd door wervingsadviseurs (recruiters) van het Vacatureloket. Inkoop en Inhuur is namens de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor alle inkoop op het gebied van personeel gerelateerde zaken, adviseurs en flexibele arbeid. Het team draagt zorg voor deze inkoop door de vraag op de juiste wijze in de markt te zetten. Daarmee zijn de tactisch inkopers en contractmanagers belast.

Jouw werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Je werkt tijdens kantooruren tussen 8.00 en 18.00 uur. 

Functie eisen

Als wervingsadviseur (recruiter) ben jij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Het aanspreken van potentiële kandidaten via verschillende soorten media zoals social media zullen namelijk een steeds grotere rol gaan spelen in jouw werk. Jij vertegenwoordigt de dienstverlening naar derden, zowel intern als extern. Door een flexibele, coöperatieve instelling en goede communicatieve- en adviesvaardigheden ben jij in staat zich soepel te bewegen in het krachtenveld tussen de verschillende partijen en opdrachtgevers en waar nodig kun jij overtuigen van de juistheid van jouw advies.

Als wervingsadviseur (recruiter) heb je een open houding, werk je graag samen in een team en ben je klantgericht. Je hebt een flexibele, coöperatieve instelling, want doordat het werk “aanbod gestuurd” is, kent het werk forse pieken en kan het hectisch van aard zijn. Als wervingsadviseur ben je resultaatgericht en vind je het een uitdaging om de kwaliteit van de dienstverlening blijvend te verbeteren. Daarbij houd je je aan de vastgestelde procedure en verlies je de kaders niet uit het oog. Met het oog op inhuur beschik je over het analytisch vermogen om offertes van leveranciers te beoordelen op volledigheid en prijsstelling (op de harde criteria). Als wervingsadviseur ben je omgevingssensitief en geef je de klant het gevoel gehoord te worden

Daarnaast voldoe jij aan de volgende eisen:

 • Jij beschikt over minimaal HBO werk- en denknivea
 • Jij hebt minimaal 1 jaar werkervaring met werving en selectie en/of met het inhuren van externe medewerkers
 • Jij hebt een dienstverlenende houding, waarbij de kaders niet uit het oog worden verloren
 • Jij hebt bijvoorkeur ervaring met een Marktplaats voor externe inhuur
 • Jij beschikt over de kwaliteiten om een heldere vertaalslag te kunnen maken van vraag naar wervingstekst
 • Jij beschikt over commercieel inzicht
 • Jij beschikt over goede communicatieve- en adviesvaardigheden
 • Jij bent accuraat met een dienstverlenende houding
 • Jij bent procedureel en administratief sterk en jij hebt affiniteit met rapporteren
 • Jij bent bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 50 km vanaf Amsterdam (bijv. Zaandam, Haarlem, Purmerend of Almere)

Interesse? In deze functie kun je per direct starten! Wacht dus niet langer en solliciteer meteen via de "solliciteer direct" button!

De sollicitatieprocedure
 • Online solliciteren via de button: ‘solliciteer direct’
 • Maken van selectievragenlijst die direct verschijnt na het inloggen en toevoegen van jouw motivatie
  (Zonder jouw antwoorden op de selectievragenlijst kunnen we de sollicitatie niet verder in behandeling nemen)
 • Beoordeling van de sollicitatie op basis van jouw CV, selectievragenlijst en aanvullende informatie
 • Jouw sollicitatie wordt doorgestuurd naar de Manpower vestiging die de sollicitatie verder in behandeling neemt
 • Vestiging neemt contact op voor een telefonisch of live interview bij Manpower
 •  Mogelijk op sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever
   
Staat de vacature nog online op de website Manpower.nl? Dan is de functie nog beschikbaar.
 
We kijken uit naar jouw online sollicitatie!
 

Doorsturen
 
Uitzendwerk