Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Over deze vacature

Deze vacature is in beheer van Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De sollicitatie zal daarom plaatsvinden op www.experis.nl.

Stage bij Corporate Recruitment, ManpowerGroup regio Amsterdam

Klant: Vertrouwelijk
Opleidingsniveau: HBO
Publicatiedatum: 30 januari 2018
Uren per week: 40
Salarisindicatie: Loon per maand
€ 1750 - 2500 per maand € 10,12 - 14,45 per uur
Vacaturenummer: IGB-174768288

Over de functie

Zoek jij een stage binnen een groot internationaal bedrijf in de HR-sector? Ben jij commercieel gedreven, resultaatgericht en flexibel ingesteld? Wil je graag het recruitment vak leren en ben jij communicatief vaardig? Kom dan stage lopen bij de Corporate Recruitment afdeling op het hoofdkantoor van de ManpowerGroup Nederland.
 
Als stagiaire corporate recruitment zal jouw week uit drie onderdelen bestaan.
 
Recruitment
Een deel van je tijd zal jij besteden aan het je eigen maken van het recruitment vak. Dit houdt onder andere in dat:

 • wij je zullen leren hoe je met behulp van tools de kandidatenmarkt in de verschillende regio’s kunt analyseren en zal jij deze analyses naar verloop van tijd ook zelfstandig uit gaan voeren;
 • je eigen sourcing strategieën gaat bepalen en uitvoeren. Denk hierbij aan het brainstormen over creatieve oplossingen om moeilijke vacatures in te vullen;
 • je samen met een ervaren Corporate Recruiter het gehele recruitment proces van begin tot eind zal doorlopen en gesprekken met kandidaten zal bijwonen.
Processen
Naast het recruitment gedeelte zal jij je ook bezig gaan houden met de onderliggende, systematische en administratieve processen om een compleet beeld te krijgen van onze Corporate Recruitment afdeling. Denk hierbij aan:
 • het beheren van social media accounts;
 • het verwerken van gegevens;
 • het beantwoorden van vragen vanuit de organisatie en kandidaten via mail of telefoon.
Projecten
Verder zijn er ook vele lopende projecten op de Corporate Recruitment afdeling. Mocht jij het leuk vinden om hierbij aan te sluiten, dan kan dat natuurlijk in overleg. Heb je zelf een geniaal idee? Dan kun je in overleg met de manager wellicht zelf een project opstarten. Het is ook mogelijk deze tijd te besteden aan een eventueel onderzoek mocht dit nodig zijn.

Kortom, ManpowerGroup biedt je een leerzame stage waarin je kennismaakt met alle aspecten van een Corporate Recruitment afdeling op het hoofdkantoor van de ManpowerGroup Nederland.
 

Over het bedrijf

Bij ManpowerGroup wil je werken. Als grootste aanbieder ter wereld van vernieuwende arbeidsmarktoplossingen helpen wij anderen winnen in de veranderende wereld van werk. 

Internationaal is ManpowerGroup een grote speler. In 82 landen bedienen wij ruim 400.000 klanten. We combineren de kracht en impact van een grote corporate met Hollandse nuchterheid en een passie voor wat we doen; het leveren van flexibiliteit en het ontzorgen van klanten door mooie combinaties van diensten. Vanuit de merken Manpower, Experis, Right Management en ManpowerGroup Solutions bieden we oplossingen aan op het gebied van uitzenden, detachering, recruitment, assessments, outsourcing en consultancy.
 

Functie eisen

De Corporate Recruitment afdeling is een dynamische afdeling. Daarom zoeken wij een stagiaire die flexibel is en niet bang is om initiatief te nemen, vragen te stellen en om hulp te vragen. Daarnaast zoeken wij iemand die zich snel processen eigen kan maken. Verder vragen wij van jou als Stagiaire Corporate Recruitment het volgende:

 • je bent momenteel bezig met een hbo-opleiding (e.g. HRM, bedrijfskunde of communicatie) met een affiniteit voor recruitment;
 • je bent minimaal 4, bij voorkeur 5 dagen, voor minimaal 3 maanden beschikbaar (langer is een pré);
 • je hebt een frisse en kritische blik;
 • je bent  proactief;
 • je hebt affiniteit met social media (pré).

Over deze vacature

Deze vacature is in beheer van Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De sollicitatie zal daarom plaatsvinden op www.experis.nl.

Doorsturen
 
Uitzendwerk