Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Manpower zoekt customer service medewerkers voor de Gemeente Den Haag

Klant: Gemeente Den Haag
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 22 januari 2018
Uren per week: 36
Salarisindicatie: Loon per maand
€ 1791,00 per maand € 11,48 per uur
Vacaturenummer: V-0012612

Over de functie

Ben jij per direct beschikbaar en wil jij starten met een klantenservice functie bij de Gemeente? Sta jij graag klanten te woord over producten, projecten en diensten van de Gemeente Den Haag? En heb jij minimaal 1 jaar werkervaring in een klantcontact omgeving? Solliciteer dan vandaag nog, want Manpower zoekt jou!

Uitzendbureau Manpower is namelijk op zoek naar klantgerichte klantenservice medewerkers voor contactcenters van Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) bij de Gemeente Den Haag.

Wat houdt deze functie in?
Als medewerker klantenservice bij de Gemeente Den Haag zorg jij voor een zo optimaal mogelijke eerstelijns informatievoorziening aan inwoners van Den Haag en aan instellingen, over de verschillende producten en diensten. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het:

 • Zorgen voor de bereikbaarheid van de afdeling
 • Efficiënt, vriendelijk en positief te woord staan van klanten
 • Doorverwijzen of doorverbinden van klanten naar specialisten
 • Opzoeken van de juiste informatie op de kennisbank
 • Registreren van gesprekken
 
De verschillende wet- en regelgevingen veranderen continue, dit betekent dat jij veel informatie moet opzoeken in verschillende systemen. Je hoeft de regels en wetten niet uit je hoofd te kennen, maar het is wel belangrijk dat jij weet waar je de informatie kunt vinden. 


Wat kun jij in deze functie verwachten?
 • Bruto maandsalaris van 1.791 euro (o.b.v. 36 uur)
 • Reiskostenvergoeding van 0,09 euro per km (max. 5,40 euro bruto per dag)
 • Betaalde training van ca. 7 weken
 • Een baan waarin jij iets kunt betekenen voor de inwoners van de stad Den Haag
 • Doorgroeimogelijkheden in de functie (bijv. doorgroeien naar webcare), maar ook binnen de Gemeente Den Haag
 • Parttime baan van 25 tot 32 uur per week
 • Vacature voor de lange termijn (je kunt tot circa twee jaar werken binnen het klantcontact centrum

Over het bedrijf

Sociale Zaken & Werkgelegenheidsprojecten
Sinds maart 2009 beschikt de Gemeente Den Haag over de afdeling Klantenservice SZW; het loket voor onder andere financiële dienstverlening, sociaal juridische dienstverlening, voorzieningen voor gehandicapten, huishoudelijke verzorging, armoedevoorzieningen en uiteraard vragen van uitkeringsgerechtigden.  De Klantenservice SZW is een uniek concept in Nederland en is een bundeling van voorzieningen die voorheen apart werden aangeboden binnen de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Met behulp van een brede intake wordt er gekeken wat de Hagenaar nodig heeft  om mee te doen aan de Haagse samenleving.  Zo wordt bij een klant die zich aanmeldt om in te burgeren ook gekeken of hij/zij schulden heeft, gebruik kan maken van minimaregelingen of andere voorzieningen.

Klantenservice SZW maakt onderdeel uit van de frontoffice dienstverlening van de dienst SZW. Wanneer een klant telefonisch contact zoekt met de Klantenservice SZW is dit de ingang voor informatie, advies aanvragen of contact met zijn/haar contactpersoon.

Vanaf 1 februari 2018 gaat de klantenservice afdeling SZW verhuizen naar het Spui, stadhuis in Den Haag. Dit is vlakbij het station Den Haag Centraal, slechts 5 minuten lopen!

Werktijden
Deze functie is voor 25 tot 32 uur per week. Je werkt van maandag tot en met vrijdag tussen  8.15 - 17.00 uur, behalve als je halve dagen werkt. Wij vragen dat jij je hierin flexibel opstelt door fulltime beschikbaar te zijn. Je werkt aan de hand van een rooster dat 4 weken van tevoren wordt opgesteld, waardoor jij precies weet waar jij aan toe bent. Mocht jij niet kunnen werken, dan kun jij jouw dienst ruilen met een collega. Tijdens de komende schoolvakanties kun jij helaas geen verlof opnemen; buiten de vakantieperiode kan dat wel.

Inwerktraject
Gedurende de eerste 6 weken krijgt jij een dagelijkse training van 9.00 tot 16.00 uur. Deze training bereid jou voor op het werk met de verschillende systemen van de Gemeente Den Haag. Jij gaat ook meeluisteren met ervaren collega’s, zodat jij na de training zelfstandig kunt gaan werken. Tijdens deze trainingen en jouw inwerkperiode (totaalduur van 3 maanden) kun jij geen verlof krijgen. Naarmate je langer in dienst bent bij de Gemeente Den Haag ontvang je ook opfristrainingen om je kennis op peil te houden.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie customer service medewerker is het belangrijk dat je voldoet aan onderstaande eisen:

 • Jij voelt je sterk verbonden met de stad Den Haag!
 • Jij hebt binnen de afgelopen 2 jaar minimaal 1 jaar in een callcenter of telefonische klantenservice omgeving gewerkt (dit is een harde eis!) Hiermee bedoelen we dus minimaal 4 tot 6 uur m.b.v. een headset aaneengesloten inkomende telefoon hebt beantwoord, tijdens het telefoneren gebruik hebt gemaakt van een kennissysteem en het gesprek in een verslag hebt gelogd
 • Jij bent 40 uur per week beschikbaar (je gaat 25 tot 32 uur per week werken)
 • Jij bent gemotiveerd, hebt een klantgerichte instelling en pakt graag lastige zaken op
 • Jij kunt goed omgaan met weerstand en creëert een goede balans tussen de belangen van de klant en van de organisatie 
 • Jij beschikt over minimaal een MBO 4 diploma
 • Jij beheerst de Engelse taal goed in zowel woord als geschrift
 • Jij kunt goed omgaan met computersystemen en internet
 • Jij wil deze functie minimaal 1 jaar uitvoeren
 • Jij wilt graag deel uit maken van een hecht team
 • Jij beschikt bij voorkeur over eigen vervoer
 • Jij woont binnen een straal van 30 km van Den Haag, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Leiden of Delft

Manpower en de Gemeente Den Haag zijn op zoek naar een sociale en behulpzame kandidaat die een flexibele werkhouding heeft , goed kan luisteren en stevig in zijn of haar schoenen staat. In deze functie kun je best heftige gesprekken voeren, dus het is belangrijk dat jij je werk aan het einde van de dag niet mee naar huis neemt. Ben jij ook nog eens omgevingsbewust en beschik jij over een gezonde dosis analytisch vermogen? Wacht dan niet te lang met solliciteren en reageer vandaag nog op deze functie!

Startdatum
Je start in deze functie per direct!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
- Solliciteer online op www.manpower.nl, door op de "solliciteer direct" te klikken.
- Beantwoord direct een aantal vragen over jezelf, na het toevoegen van jouw CV en motivatie, in de vragenlijst vragen wij ook of jij de gegevens van een referent wilt achterlaten
- Vervolgens zal een online recruiter jouw CV bekijken of jij op basis van jouw werkervaring lijkt aan te sluiten op deze functie
- Maak het online assessment, hier krijg je per e-mail een uitnodiging voor. Deze bestaat uit de volgende onderdelen: typetest, taaltest, audiotest, competentietest
- Een (telefonische) intake met een consultant van Manpower
- Rollenspellen met een consultant van Manpower
- Een gesprek bij de Gemeente Den Haag
 

Doorsturen
 
Uitzendwerk